sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Kirjabloggaajien joulukalenterin 21. luukku

Joulukuun 21. päivä. Enää kolme yötä jouluun. Joskus havahdun miettimään, että miksi jouluun valmistaudutaan niin kauhealla tohinalla. Tulee mieleen se Muumi-animaatio, jossa Muumit heräävät ja kuulevat joulun olevan tulossa ja että sitä varten pitää olla kuusi ja ruokaa ja lahjoja. Monelle ne ovat tärkeitä asioita joulunvieton kannalta, eikä siinä ole mitään väärää, ja itsellenikin ne ovat keskeinen osa sitä jouluperinnettä, johon minä olen kasvanut. Mutta miksi pitää niin kauheasti hössöttää? Tuleehan se joulu ilmankin!

Kuinka moni mahtaakaan olla jouluaattona niin lopen uupunut kaikista valmisteluista, että lopputuloksesta voi olla jopa vaikea nauttia. Vietän tänä vuonna neljättä joulua omassa kodissani. Aikaisempina vuosina olen puunannut ja kiillottanut, leiponut ja paketoinut, juossut kaupoissa ja kuitenkin jouluaattona tajunnut, että "ainiin se hoitoaine jäi ostamatta". Tänä vuonna päätin päästää itseni helpommalla. Kyllä, olen leiponut, mutta vain kahta sorttia. Perusteelliset siivot tein jo marraskuussa. Vähän vain imuroin vielä ennen joulua. Uunia en ole pessyt, enkä ehkä jouluksi pesekään. Eihän kukaan uunissa jouluaan vietä.

Mitäkö yritän tässä sanoa? Niin, rakkaat lukijat, haluaisin vain muistuttaa teitä siitä, että kaikkien joulukiireiden keskelläkin muistaisitte löytää itsellenne aikaa pysähtyä hetkeksi rentoutumaan, lähteä vaikka kahvilaan tai lenkille, ihan mikä teille itsellenne sopii. Joulu ei loppujenlopuksi ole vain se joulukuun 24. päivä, jota kohti painetaan tukka putkella. Joulu on tunnelma, joka tiivistyy tuohon päivään, jolloin viimeinen luukku joulukalenterista avataan.


Siis tunnelmoikaa ja nautiskelkaa aina kun ehditte! 
:llä Jonna

 
Eilen kalenterimme luukku aukesi Yöpöydän kirjojen luona ja huomenna luukku aukeaa Kirjainten virran soljuessa.

14 kommenttia:

  1. Ihana luukku, Jonna! <3 Ja joka sana on niin totta! Ei se joulu tule kaappeja tai uunia pesemällä (kuten aivan oikein totesit, ei kukaan niissä joulua vietä) vaan se tulee tunnelmoimalla. Minä vietän joulua vanhempieni luona, joten ei onneksi tarvitse omaa kotia laittaa hirveästi. Olen toki laittanut hieman joulua, valoja ja sellaista, mutta en ole puunannut. Joulu tulee ilmankin. <3 Ihanaa, lämminhenkistä, ja kaunista joulua sinulle, ja muista ennenkaikkea nauttia! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! <3 Hyvää joulua myös sinulle Krista! :)

      Poista
  2. Viisaita sanoja. Hyvää joulua!

    VastaaPoista
  3. Hih, uunissa tai kaapin peränurkassa ei tosiaan vietetä joulua. :) Hieno kirjoitus - rennompi asenne, niin joulu sujuu mukavasti.

    VastaaPoista
  4. Onpa kauniit kuvat ja niissä myös asuu tunnelma. :) Luulisin, että äärimmäisyyksiin menevä hössötys voi jopa latistaa tunnelman, kun stressaantuneena tiuskitaan toisille.

    Meillä ei joulua vietetä. Tai no, mies tekee joululaatikoita koska muuten niitä ei saisi. Onneksi tekee, koska olen ihan hulluna joululaatikoihin. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin niin innoissani lumen tulosta, että lähdin oikein urakalla ottamaan kuvia ja tunnelmoimaan talven taikaa. :) Olet kyllä täysin oikeassa siinä, että liiallinen hössötys tuo tuollaisia ikäviä sivuvaikutuksia. :D

      Joululaatikoita voi onneksi syödä ilman joulunviettoakin. ;)

      Poista
  5. Juuripa niin! Itse tosin tykkään tiettyyn pisteeseen asti jouluhössötyksestä. En liiallisesta, enkä mistään pää punaisena kiirehtimisestä, vaan sellaisesta sopivasta tohinasta.

    Mutta tänä jouluna kaikkea on ollut vähän liikaa. Koulukiireitä viimeiseen asti, sitten pari päivää aikaa tehdä joululahjaostokset ja muut valmistelut, ja tänään suuntaan viettämään joulua muualle ja tiedän sielläkin olevan vielä muutamat hommat tekemättä... Noh. Ehkä nyt on minun kiireinen jouluni, kun aika monena jouluna päässyt helpolla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä pieni hössötys on sinulle se, mistä tunnistaa joulun tulon. Hössötykseen usein liittyy pieni jännityksen tuntukin mukavasti. :)

      Itse vietän nyt toista jouluani ilman joululomaa. Jotenkin sitä lomaa ehkä hieman kaipaisi, mutta meneehän tämä näinkin. Tosin lukuaikaa kaipaisin enemmän ja sitähän loma toisi!

      Poista
  6. Ihana luukku ja ihanasti kirjoitettu postaus Jonna :) Minulla on jostain syystä jäänyt vähän joulutunnelma jonnekin jälkeen, sillä leipomisesta ja lahjapaketoinnista huolimatta ei tunnu siltä että keskiviikkona vietettäisiin joulua kaikkine herkkuineen! Liekö avaintekijänä tänä vuonna televisiosta puuttunut Tonttu Toljanteri vai polttamatta jätetyt kynttilät...
    Ja tänään on meillä tosiaan puunauksen vuoro ;) No ei aivan, tavallinen viikkosiivous vain!

    Ihanaa joulua ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Itsellänikin on ollut hieman vaikeuksia päästä joulufiilikseen, kun joulukuussa on riittänyt niin paljon muutakin tekemistä kuin joulun ajattelemista (kuten valmistujaiset). Lumen tulo tosin hieman nosti fiilistäni! Tajusin muuten juuri äsken, että en ole tänä vuonna kaivanut ollenkaan enkelikelloanikaan esiin ollenkaan. :o :D

      ps. tavallinen viikkosiivous on enemmän kuin tarpeeksi. ;)
      pps. Ihanaa joulua myös sinulle! :)

      Poista
  7. Ihanan lumiset kuvat. Minä otin joulukuun kuvat tänään täysin ilman lunta. En niin toivo lunta. Olin eilen koiran kanssa ulkona, kuljimme valtavan peltoalueen läpi, jonka joka nurkalla istui mies. Aloin toivoa, että lunta ei tulisi ollenkaan. Olisi edes hieman vaikeampaa jäljestää. Joulumieleni koki kolauksen, eikö metsänväellä ole edes joulurauhaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse pidän lumen tuomasta valoisuudesta ja muutenkin maisemat pehmenevät mukavasti. Mutta totta: kyllä pitäisi metsänväelle suoda jo joulurauha. :( Jouluna on ihmisillä kinkkua ja laatikoita pöydät notkollaan, joten kyllä metsäneläimet voisi jo jättää rauhaan.

      Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.