sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Syyskuun luetut & muita kuulumisia

Syyskuu vilahti ohi nopeasti, sillä niin työ kuin arkikin oli melkoista hyörinää. Töissä alkoi kunnon tapahtumasyksy, joka jatkuu edelleen. Syyskuun puolella meillä ehti käydä kaksi kirjailijavierasta, Anna Kortelainen ja Kirsti Manninen, jotka molemmat osoittautuivat hyvin eläväisiksi puhujiksi. Molemmilla oli vaikka millä mitalla mielenkiintoista kerrottavaa niin taustoistaan kuin työstäänkin. Manninen alias Enni Mustonen kertoi, että Syrjästäkatsojan tarinoita saa odotetusti jatkoa ensi keväänä ja sarja tulee kasvamaan kaikkiaan kymmenosaiseksi. Tulee olemaan jännittävää nähdä mitä kaikkea sarjassa vielä tapahtuukaan!

Työhön liittyen olen myös uuden asian äärellä, sillä toteutin pitkäaikaisen ammatillisen haaveeni ja laitoin pystyyn lukupiirin. Olen jo vuosikausia kuulunut naapurikaupungissa toimivaan lukupiiriin, mutta piirin vetäjän rooli on minulle uusi. Nyt muut lukupiirit jäävät ja keskityn "omaan" piiriini ainakin tämän syksyn ajan. Ensimmäisellä kerralla sovimme yhdessä tulevia aiheita ja päädyimme valitsemaan lokakuulle Heidi Köngäksen tuotannon. Siitä keskustellaan huomenna ja odotan sitä jo kovasti. Toivottavasti porukkaa tulee edelleen paikalle. :)
 
Tuntuu, että en syyskuussa ehtinyt juurikaan lukemaan, ja tunnetta vahvistaa luettujen kirjojen määrä. Sen sijaan tulikin tehtyä kaikenlaista muuta: askartelin joulukortit (kyllä, olen aikaisessa tänä vuonna :D), katsotsoin elokuvia ja tv-sarjoja, hengailin kavereiden kanssa ja opiskelin uutta. Syyskuussa luin tai kuuntelin yhteensä 6 kirjaa, joista karkeasti jaettuna puolet on viihdettä. Toinen puoli sitten onkin vaikeammin määriteltävissä, sillä niin Lukkarilan & Mäkisen, Kellomäen ja Westön kirjoissa käsitellään isoja teemoja. Kuukauden isoimmaksi lukukokemukseksi tuntuu jäävän Kellomäen Kosteusvaurioita. 

Päivi Lukkarila & Emilia Mäkinen: En ikinä luovuta 
R.L. Stevenson: Aarresaari 

Syyskuun sumu ruokkii mielikuvitusta.
Lokakuu tuntuu alkaneen yhtä kiireisissä merkeissä kuin mennyt syyskuu, mutta olen kuitenkin ehtinyt lukemaan jo yhden kirjankin. Kyseessä on Heidi Köngäksen Luvattu, josta kirjoitan lähipäivinä. Tänään kävin tutustumassa itselleni uuteen asiaan, kun kansalaisopiston Shindo-rentoutusvenyttelykurssi alkoi. Ehkä odotin hieman enemmän erilaisia venytyksiä enkä niin paljon "henkistä tutkiskelua" venytyksissä. Aion kuitenkin jatkaa kurssilla, sillä se tuntuu tehneen hyvää: minä kun todella tarvitsen jonkun sanomaan mitä tehdä ja miten pitkään.

Lokakuussa aloitan todennäköisesti joulufiilistelyt ja minulla on jo monta joulukirjaa lainassa. Yritän kuitenkin säästellä niitä tutkittavaksi pitkin joulunalusaikaa, ettei tule ihan jouluähkyä jo tässä vaiheessa syksyä. Paljon kaikenlaista luettavaa on muutenkin kotiin kertynyt, mutta en vielä yhtään tiedä mihin tarttuisin seuraavaksi. Saas nähdä! 
Hauskaa lokakuuta kaikille!

2 kommenttia:

  1. Ihanaa et säkin oot jo joulutunnelmissa!! Lukupiirin vetäminen kuulostaa kans siistiltä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoitin sulle tänään, niin saat vähän tarkemman päivityksen mun kuulumisista :-) Mutta joo, lukupiireily on aika siistiä! :)

      Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.