tiistai 5. toukokuuta 2020

Maalis- ja huhtikuun luetut

Hei vaan pitkästä aikaa kuulumisten ja lukukoontien merkeissä! Kun huhtikuu alkoi edetä jo puoleen väliin ja minulta ehti jo hämärtyä käsitys siitä, mitä kirjoja luinkaan maaliskuun puolella ja mitä huhtikuun alussa, päätin jättää erillisen koonnin tekemättä ja tehdä tuplakoonnin huhtikuun jälkeen.

Minunkin elämäni on ollut maalis-huhtikuussa yhtä poikkeuksellista kuin kaikkien muidenkin. Kirjastot meni kiinni ja sitä myöten työpäivien sisältö muuttui aika isosti. Onneksi eilen saimme valtioneuvostolta linjauksia kirjastojen avaamiseksi, sillä kyllä tämä jatkuva kokoelmatyö alkaa jo tuntua tylsältä ja asiakkaita on oikeasti ikävä. Koronan takia opiskelukuvionikin muuttuivat melkolailla, mutta onnistuin kuitenkin kääräisemään gradun valmiiksi ja viimeiset tehtävät tehdyiksi. Ne ovat nyt arvioitavana, joten en voi kuin odotella mitä tuleman pitää.

Jos koronan piti joskus näin laajasti Suomi (ja maailma) pysäyttää, niin täytyy sanoa, että onneksi se tapahtui keväällä. Olen saanut itse valtavasti voimaa siitä, että ulkona on valoisaa, nyt alkaa kevään merkkejä näkyä ja ulkoilumahdollisuudet ovat mitä mainioimmat. Jos koronarajoitteet olisivat iskeneet syksyn pimeimpään aikaan, luulen, että minä ja varmaan aika moni muukin voisi huomattavasti nykyistä huonommin. Totta kai kaipaan elokuvateattereita, kahviloita, kahvakuulatreenejä, liikkumisen vapautta ja normaalia kirjastotyöskentelyä, mutta toisaalta itselleni on hyvä, että tämä aika on pakottanut hidastamaan tahtia.

Maalis-huhtikuussa ehdin lukemaan yllättävänkin paljon kirjoja, kun ottaa huomioon tiivistyneen opiskelutahdin ja muuttuneiden olosuhteiden tuoman yleisen stressin. Kirjat ovat toimineet minulle pakona kaikesta ja tarjonneet mahdollisuuden nollata ajatuksia. Olenkin kirjastojen asteittaisesta avautumisesta iloinen myös siksi, että tämä mahdollisuus tarjoutuu sen myötä ihan kaikille.

Kahden kuukauden luetut ovat tässä, hieman satunnaisessa järjestyksessä postattuna:
Josie Silver: Tule takaisin 
Maria Turtschaninoff: Maresin voima
Minna Maijala (toim.): Minna Canth - Ihmisen kuvia 
Johanna Valkama: Kaukosaarten Aino 
Reetta Niemensivu: Maalarisiskot 
Sari Näre: Sota ja seksi 
Eeva Vekki & Risto K. Järvinen (toim.): Päiväkirjaklubi 
Orvokki Autio: Viistotaival 
Mhairi McFarlane: Hei ethän unohda minua 
Lucinda Riley: Myrskyn sisar 
Beth O'Leary: Kimppakämppä 

Nyt kun tätä listaa katsoo kokonaisuutena, niin huh kun ehdinkin lukemaan paljon. Ja tähän vielä opintomateriaalit/-kirjallisuus päälle! Näihin kahteen kuukauteen mahtui kyllä todellisia lukusukkuloita, mutta myös ei niin itseä puhuttelevia teoksia. Aloitin jo listaamaan suosikkejani tähän, mutta kun tajusin, että voisin listata lähes koko litanian, päätin jättää sen tekemättä. :-D

Toukokuu on lähtenyt kivasti liikkeelle niin kirjojen kuin muunkin elämän suhteen. Olo on ihanan energinen, on tämä kevät ja alkukesä vain niin mun aikaa vuodesta. Palataan taas pian uusien kirjojen parissa! :)

4 kommenttia:

  1. Paljon olet ennättänyt lukemaan, vielä kun ottaa huomioon että päälle tulevat opiskelulukemiset. Sainkin noista kirjoistasi hyviä lukuvinkkejä. Orvokki Aution Viistotaipaleen luin vuosia sitten, muistan vieläkin kirjan tunnelman. Mukavaa kevättä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja kiva kuulla, että sait näistä lukuvinkkejä! :) Mukavaa kevättä sinullekin. :)

      Poista
  2. Olen samaa mieltä siitä, että onneksi tämä kaikki tapahtui juuri keväällä, jolloin sää on vieläpä ollut upea, niin että ei edes harmita jos ei ehdi käydä ulkona, kun voi katsella auringonpaistetta sisältä. Toisaalta täysin karanteenissa olevista tuntuu varmasti vaikeammalta... Sitten taas opettajilla ja oppilailla on helpompaa, kun voi odottaa kesälomaa, ainakin silloin kun ajateltiin etäkoulun jatkuvan pidempään.

    Minäkin olen lukenut enemmän kuin pitkään aikaan mutten niin paljon kuin olisin halunnut. Meillä on hyllyt niin täynnä kirjoja ja hamstrattiin kirjastoista lisää, niin että soisin melkein kirjastojen pysyvän kiinni vielä muutaman kuukauden. :D Toisaalta jos olisin vielä opiskelumaassani enkä Suomessa vanhempieni luona, minulla olisi vain muutama kirja luettavana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, täysin karanteenissa tilanne on varmasti eri. Jännittävää nähdä mihin tilanne yleisesti kääntyy nyt kun oppilaat palaavat kouluun ja rajoituksia aletaan muutenkin purkaa.

      Hahaa, mä ymmärrän täysin miltä tuntuu, kun hamstrausvarastot ovat äärettömät ja uuttakin alkaisi jo päästä haalimaan. :D Mullahan on vielä niitäkin, joita hamstrasin viime kesnä kesälomalle. :'D

      Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.