keskiviikko 9. elokuuta 2023

Pimeän risteys

Leena Lehtolainen: Pimeän risteys
Maria Kallio, osa 16
10 h 13 min., Tammi 2023
lukija: Krista Putkonen-Örn

Uusin Maria Kallio takana ja täytyy sanoa, että loppui sellaiseen kohtaan, että lisää tarttis saada ja pian! Tässä kirjassa komisario Kallio elää monella tavalla muutoksen aikaa, sillä hänen johtamansa lanu-jaoksen määräraha on loppumassa ja sen myötä tuttu tiimi tulee hajoamaan, aviomies Antti haaveilee pestistä ulkomailla ja lapsetkin ovat jo kumpikin lentäneet pesästä. Ilmassa on muutoksen haikeutta, mutta toisaalta käsillä oleva henkirikostutkinta pitää Marian kiireisenä.

Espoossa jyllää nuorisojengi, joka ryöstää merkkivaatteita ja koruja suoraan omistajiensa päältä. Jengiläiset ihannoivat rikollista elämäntapaa, mikä näyttää lopulta johtaneen siihen, että yksi jäsenistä surmaa toisen. Kallion tiimi tutkii tapausta, joka onkin lopulta monisyisempi kuin aluksi näyttää.

Samaan aikaan Maria saa yhteydenoton nuorelta käsipalloilijalta, joka kertoo joukkueen sisäisestä seksuaalisesta ahdistelusta. Joukkueen valmentaja on ohittanut naistenväliset ahdistelusyytökset kiusaantuneena eikä Marian pomokaan pidä tapausta välttämättä tutkinnan arvoisena, mutta hän päättää silti toisin. Seksuaalista ahdistelua ei saa sivuuttaa, vaikka se vaarantaisi tulevaisuuden Espoon poliisissa.

Uusin Maria Kallio on yhtä mukaansatempaavaa kuunneltavaa kuin aiemmatkin. Vuosi vuodelta olen alkanut pitää Mariasta enemmän, sillä jotenkin katson hänen periksiantamattomuuttaan nykyään ihan toisin kuin ennen. Sain muuten kuulla, että tässä kirjassa on yhtymäkohta Lehtolaisen nuortenkirjaan Vihreän lohikäärmeen risteys. En ole itse sitä vielä lukenut enkä varmaan aikoisikaan lukea, jos en olisi tuosta kuullut. Tuollaiset teosten väliset yhteydet ovat aina jotenkin ilahduttavia löytöjä.

5 kommenttia:

  1. Pitäisikin lukea joku näistä uusista Maria Kallio -dekkareista. Luin aikoinani kaikki ja pidin niistä paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä, nämä uudetkin ovat tosi hyviä! ☺

      Poista
  2. Minä tykkään tästä sarjasta ja toivottavasti tulee vielä jatkoa!

    VastaaPoista
  3. Minun mielestäni yksi parhaista Maria - sarjassa. Loppu shokeeraava.

    VastaaPoista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.