sunnuntai 25. elokuuta 2013

Garfield Treasury 2 & 3

Jim Davis: Garfield Treasury 2, Paws 2001
Jim Davis: Garfield Treasury 3, Paws 2002

Jim Davisin Karvinen on eittämättä suosikkisarjakuvani. En tiedä mikä siinä lumoaa niin kovasti, sillä vaikka esimerkiksi Simonin kissa vetää sille vertoja oikein onnistuneesti, niin Karvinen on ja pysyy suosikkina. Onkin suoranainen ihme, että en ole sarjishaastetta suorittaessani tai ylipäätään muutenkaan lukenut aikoihin Karvista vaan kaikkea muuta. Lainasin nämä englanninkieliset albumit, kun alkoi tehdä mieli palata tämän hauskan sarjiksen pariin. Valitsin nimenomaan englanninkieliset versiot, sillä näissä on värikuvitus toisin kuin suomenkielisissä.

Karvinen ei sen kummempia esittelyjä kaipaa, kaikki tietävät millainen tuo laiskanpulskea ahmatti on. Nämä albumit sisältävät aitoa karvismaisuutta tempauksineen, joista saavat kärsiä niin Esko, Osku, postimies kuin lukuisat muut tielle osuvat henkilöt. Näitä sarjakuvia ei voi lukea nauramatta, sillä tapahtumat ovat sen verran korkealentoisia ja humoristisia, että lukijan mielikuvitus lähtee liitoon. Samoin pidän tämän sarjakuvan piirrostyylistä, joka on kyllä toisaalta itseään toistava, mutta samalla onnistunut kuvaesitys tapahtumista.

Englanninkielisenä Karvisen lukeminen ei tuottanut minulle sen suurempia vaikeuksia, mutta välillä kyllä jäin pohtimaan, että mitä jokin sana tarkoitti. Kun lukee periaatteessa tuttua sarjakuvaa vieraalla kielellä, niin pääsee todella testaamaan, että välittävätkö kuvat riittävästi informaatiota tapahtumista. Karvisen kohdalla niin voi sanoa, sillä tiettyjen sanojen vieraus kyllä paikkaantuu kuvien avulla. En tosin tiedä päättelinkö kaiken oikein, mutta aika lähelle ainakin.

En oikeastaan tiedä mitä muuta kirjoittaisin tästä sarjakuvasta. Joistakin sarjiksista vain on ihan hirveän vaikea keksiä mitään sanottavaa, vaikka kuinka niistä pitäisi. Lisää vaikeusastetta antaa sarjakuvan tunnettavuus, sillä en halua kerrata itsestään selviä asioita, jotka miltei jokainen jo tietää. Tiivistetään nyt vielä, että tämä on hyvin piirretty ja lennokas sarjakuva, josta ei huumoria puutu. Jos joskus ottaa jokin asia päähän, niin Karvinen tuo kyllä hymyn huulille. Sitä paitsi Eskolla menee ihan varmasti huonommin kuin kenelläkään muulla! :-D

♠♠♠♠♠

6 kommenttia:

 1. Karvinen on kyllä hyvä sarjakuva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On todella! Ja kun kyseessä ei ole mikään uusi ilmestys sarjisten kentällä, niin täytyyhän tässä olla sitä jotakin, kun Karvinen vain vuosikymmenestä toiseen porskuttaa menemään. :)

   Poista
 2. Karvinen on kunkku <3 Se on ollut suosikkini lapsuudesta asti ja nyt meillä myös 5- ja 7-vuotiaat tytöt lukevat Paksu Karvinen -sarjakuvakirjoja innolla, useaan kertaan :)

  Oletko käynyt seuraavalla sivustolla: http://www.garfield.com/comics/todayscomic.html ? Suosittelen :) Arkistosta löytyy päivittäiset Karvissarjikset alusta asti eli 19.7.1978 alkaen :) Suosittelen testaamaan myös Scary Scavenger Hunt -peliä (I ja II) ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karvinen on kyllä siitä mainio sarjakuva, että se sopii monen ikäiselle ja tehoaa monenlaiseen lukijaan. Minäkin olen tykännyt Karvisesta ihan pikkulikasta saakka!

   Olen muuten hieman pettynyt siitä, että nykyään Karvinen -lehti on mennyt mielestäni aika huonoon suuntaan, kun sinne on tungettu näitä "uusia Karvisia", joiden piirrostyyli on hieman eri kuin alkuperäisissä ja tarinatkin muusta tyylistä poikkeavia. :o Vanhat kunnon Karviset on parhaita.

   Ja kiitti linkkivinkistä, täytyy käydä tsekkaamassa! :)

   Poista
 3. Oletko lukenut Karvinen miinus karvinen -sarjakuvia? Niissä on siis vain poistettu Karvinen, jolloin vaikuttaa siltä, että Esko juttelee itsekseen. Olen nauranut joskus niille ihan vedet silmissä. Kannattaa tutustua!

  http://garfieldminusgarfield.net/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole tainnut koskaan edes kuulla moisista (miten se on mahdollista..?). Kiitos vinkistä, täytyy tutustua! :D

   Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.