torstai 1. elokuuta 2013

Simonin kissa vs. maailma

Simon Tofield: Simonin kissa vs. maailma
71 s., Gummerus 2013
alkup. 2012
 
Simonin kissan tempausten seuraaminen jatkuu nyt toistaiseksi viimeisen Simonin kissa vs. maailma -nimisen albumin kanssa. Tämä albumi on ihan erilainen kuin muut sarjan albumit, sillä tässä ei ole totuttuun tapaan koko kirjan läpi kulkevaa kohtalaisen yhtenäistä tarinaa, vaan yksi sivu kertoo yhden tarinan periaatteella "Simonin kissa vastaan jokin asia".

Simonin kissaa vastustaa lähes koko maailma linnunpöntöistä ulkoiluun ja seeprasta pennunhallintaan ja pyöräretkiin. Niin kyllä vastustaa itse Simoniakin lähes kaikki mikä kissaakin, sillä Simonhan melko usein saa tuntea nahoissaan seuraukset, vaikkakaan ei ihan aina. On hauska katsella näitä yhden sivun kuvia Simonin kissan elämästä, sillä kuvissa on tuttuun tapaan aimo annos selkeälinjaisuutta ja samalla ilmeikkyyttä ja hauskuutta. Tämä albumi on lisäksi värikuvitettu, mikä tekee tästä todella upean verrattuna aikaisempiin albumeihin, sillä onhan värikuvitus aina kuitenkin ilmeikkäämpi kuin mustavalkoinen.
 
Tämä kirja on taatun hauskaa kissameininkiä, joka todella naurattaa kovasti. Näistäkin tarinoista löytää hieman totuuksia oikeasta kissanomistajuudesta ja omien kissojen sielunelämästä, mutta kuitenkin hieman kärjistäen ja liioitellen: ja se juuri tekee näistä sarjakuvista niin hauskoja! Toivon todella, että näitä albumeita tulisi vielä lisääkin.
 
♠♠♠♠½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.