tiistai 3. marraskuuta 2015

Lokakuun luetut

Lokakuussa minusta tuntui, että lukukuuni lähti käyntiin jokseenkin hitaasti ja vaivalloisesti. Osallistuin kumminkin Lasten- ja nuortenkirjallisuuden viikkoon julkaisemalla kirjoituksia aihepiiriin sopivista kirjoista, mutta muutoin tuntui, että en pahemmin saanut mitään luettua. Syynä taitaa osin olla se, että minulla on nykyisin Play Station 2 -konsoli ja olen innoissani pelaillut sillä, joten lukemiseen ei jäänyt juuri aikaa. Kävin myös puolukkametsässä pariinkin otteeseen ja inspiroiduin ympäröivästä metsämiljööstä. Loppukuusta tuli kirittyä "menetetty" lukuaika oikein kunnolla, sillä haravointiurakka kipeytti jo jonkin aikaa oireilleen käteni oikein kunnolla enkä kyennyt tekemään oikeastaan mitään muuta kuin lukemaan kirjoja: kutominen, pelaaminen tai netissä surffailu ei tullut kysymykseenkään. Lukeminen on onneksi aina mukavaa ajanvietettä, jos kirja vain on oikeanlainen, mutta olen silti iloinen käteni parantumisesta ja siitä, että nyt voin tehdä jo muutakin kuin lukea. :)

Lokakuun saldokseni kertyi näköjään kaiken kaikkiaan 18 kirjaa, mikä tuntuu kyllä uskomattomalta luvulta, vaikka mukana onkin muutamia kuvakirjoja. Kuuntelin myös kolme äänikirjaa kutoessani sukkia, siis aikana ennen kuin olin haravoinut käteni kipeäksi. Kokonaisuutena lukukuuni oli aika monipuolinen, sillä lukemaani määrään sisältyy pari tietokirjaa, muutama lasten- ja nuortenkirja, sarjakuva-albumi, dekkari, novellikokoelma, hömppää ja niin edelleen.

Listana lokakuun luetut näyttää tältä:
Hilja Valtonen: Tarvaatar
Mauri Kunnas: Kesä Koiramäessä
Ómarsdóttir, Kristín: Olipa kerran tarinoita 
Elsa Beskow: Sesselin seikkailu 
Michael Bond: Karhu nimeltä Paddington 
Robert Galbraith: Käen kutsu 
Kaari Utrio: Pappilan neidot 
Milla Paloniemi: Kiroileva siili 7 
Sofi Oksanen: Norma 
Gudbergur Bergsson: Joutsen 
Jutta Gustafsberg: Jutan voimakirja
Jyri Paretskoi: Shell's Angles
Tiina Miettinen: Piikojen valtakunta

Lukukuuni oli hyvä muutenkin kuin määrällisesti. Erityisen iloinen olen tutustuttani vihdoin Jyri Paretskoin nuortenkirjoihin, joita haluaisin nyt tyrkyttää kaikille luettavaksi. Erityisesti suosittelen myös Tiina Miettisen Piikojen valtakuntaa, joka on muuten ehdokkaana Tieto-Finlandiaan. Kerrankin minäkin olen lukenut jonkin kirjan siltä ehdokaslistalta, kenties jopa voittajateoksen! :D

Marraskuu on jo hyvässä alussa ja kirjojen parissa olen viihtynyt edelleen, vaikka meinasinkin jo saada niistä yliannostuksen. Tällä hetkellä minulla on luettavana Saara Turusen Rakkaudenhirviö ja äänikirjana Leena Lehtolaisen Ensimmäinen murhani, niistä kirjoittelen sitten kun olen lukenut/kuunnellut teokset loppuun. Tein muuten tänään itseni kanssa taas sopimuksen, että en varaa koko loppuvuonna mitään kirjoja kirjastosta, koska haluaisin välillä ehtiä lukemaan jotain muutakin kuin alati varausjonoista saapuvia uutuuksia. Saattaa tosin olla, että lipsun päätöksestäni ainakin Finlandia-ehdokkaiden kohdalla, mutta se nyt on ihan ymmärrettävää! :-DHauskaa marraskuuta kaikille!

6 kommenttia:

 1. Oletpas ollut ahkera lukija! Ihaillen katson tuota listaasi.

  Elsa Beskowia on luettu meilläkin tässä kuussa, vaikka lastenkirjaviikollekaan en ehtinyt osallistua. Norma ja Piikojen valtakunta kiinnostaisivat kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nooh, tämä lukuahkeruus tuskin on pysyvä asiaintila. :D

   Elsa Beskow on muuten sellainen kirjailija, että hänen teoksiaan soisin nostettavan enemmänkin esille. Jotenkin tuntuu, että kirjastoista liikkuu ne uudet, koko sivun täydeltä kuvitetut tai suosikkihahmoista kertovat kuvakirjat, mutta nämä vanhemmat teokset eivät niinkään. Moni tuskin edes tietää esimerkiksi Sesselin seikkailun kaltaisten Beskowin saturunokirjojen olemassaolosta, vaikka lapset taas tuntuvat runomuodosta nauttivan. :)

   Poista
 2. Huh kuinka paljon ehdit lukea vaikka teit kaikkea muutakin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tämä nyt on tällainen poikkeustilanne, aika monta noista kirjoista luin nimen omaan loppukuusta, kun en oikein muutakaan voinut tehdä. Veikkaanpa, että noin mittavaa kirjalistaa tuskin kovinkaan pian täällä blogissa nähdään. :-D

   Poista
 3. Kiva lista, josta löytyy mielenkiintoisia kirjoja. Pelaaminen on kyllä kivaa vastapainoa lukemiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oon ihan innoissani pelannu Crash Bandicootia. Lainasin niitä pelejä lisää kirjastostakin, joten pelattavaa kyllä riittää. :D Lukeminen tuntuu kummasti mukavammalle, kun voi välillä tehdä jotain muutakin. :)

   Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.