perjantai 3. helmikuuta 2017

Tammikuun luetut

Vuosi 2017 tuntuu lähteneen liikkeelle ripeästi ja etenkin viime päivinä on tuntunut siltä, että koneen ääreen ei ehdi istua kirjoittelemaan blogijuttuja eikä aina ole oikein huvittanutkaan ottaa läppäriä esiin. Lukenut kuitenkin olen ja ehdin kuin ehdinkin lukemaan klassikkohaasteeseen aikomani teoksen, vaikka viime tippaan se jäi! Olin kuvitellut lukevani Woolfin Mrs. Dallowayn ripeästi, mutta ohuehko kirja yllätti minut työläydellään. Viime viikolla kimppuuni pyrkinyt flunssa hieman verotti voimiani, mutta onnistuin selättämään sen pikavauhtia ja olen jo taas täydessä vauhdissa. Hinasin itseni jopa luistelemaan kolmen vuoden tauon jälkeen. Olen aina ollut siinä ihan surkea ja sydämeni paukutti tuhatta ja sataa, kun pelotti niin lujaa, mutta ainakin sain jännitystä elämääni. :-D

Nyt ihan viime päivinä olen hieman kärsinyt siitä, että mikään kirja ei tunnu houkuttelevan lukemaan ja mielessä onkin välähtänyt ajatus kuljettaa kaikki kirjaston kirjat palautukseen ja aloittaa tilanne puhtaalta pöydältä. Jotenkin tuskastuttaa ajatus siitä, että tiedän osasta olevan varauksia ja osa taas on notkunut lainapinossani jo ihan liian kauan uusintojen turvin. Ehkä vielä päädynkin karsimaan lainojani, jos se vaikka helpottaisi tilannetta. Tammikuussa tein pienen kirja-aiheisen lupauksen, jonka mukaan en saanut lainata kotiin lisää kirjoja ellen ensin palauttanut osaa pois. Pidin lupauksen ja nyt helmikuussa ajattelin luvata, että en tee kuin korkeintaan neljä varausta eli käytännössä yhden per viikko. Ehkä on syytä pitää mielessä edelleen myös tammikuinen lupaus..!

Tällä hetkellä minulla on töitä jäljellä enää neljä viikkoa. Pieni haikeus alkaa jo hiipiä mieleen, kun tutun työpaikan taakse jättämisen aika alkaa lähestyä. En vielä tiedä mitä alan tämän sijaisuuden päättymisen jälkeen tekemään, mutta ensi viikon aikana pitäisi tulla tieto eräästä hakemastani paikasta. En tosin jaksa kauheasti uskoa tulevani valituksi, sillä haastatteluun oli kutsuttu poikkeuksellisen monta henkilöä ja siihen joukkoon mahtuu varmasti hyviä ehdokkaita. Aika näyttää mitä tulee tapahtumaan. Täytyy vain nauttia näistä viimeisistä viikoista nykyisessä ihanassa työpaikassani! Jos sattuu käymään niin ikävästi, että työttömyys tulee osakseni, niin voin ainakin yrittää lohduttautua ajatuksella "nyt ehdin lukemaan niin paljon kuin haluan". :-)

Tammikuussa luin 11 kirjaa, joista suurin osa oli minulle mieluisia. Erityisesti alkukuun kirjat veivät minut mennessään, mutta loppukuusta kohdalleni osui enemmän sellaisia kirjoja, jotka eivät oikein olleet minun makuuni. Luin seuraavat kirjat:

Pekka Kytömäki: Valo pilkkoo pimeää
Tiina Raevaara: Korppinaiset
Care Santos: Suklaan maku 
Jari Tervo: Koljatti 
Aulis Blinnikka ja Asko Simanainen: Muistojen Suistamo kuvina - Elämää ennen evakkoaikaa
Maeve Binchy: Tara Road
Mats Strandberg: Risteily
Virginia Woolf: Mrs. Dalloway 

Helmikuussa toivoisin pääseväni madaltamaan lainapinojani ja lukemaan edes yhden oman hyllyn kirjan. Tänä vuonna en ole edes viitsinyt haastaa itseäni lukemaan oman hyllyni kirjoja, sillä en vain kertakaikkiaan ole ikinä onnistunut kovinkaan hyvin prosentein. Pidän tuon ajatuksen kuitenkin mielessä ja aion oman hyllyni kirjoja lukea, jos sopiva tilaisuus tulee. Hyvää lukukuuta kaikille, toivottavasti käsiinne osuu oikeita helmiä! 

4 kommenttia:

 1. Mullakin suurin osa luetuista oli hyvin mieluisia. Oikein hyvä luettuja heti vuoden alkuun! Lukuiloa helmikuulle :) /Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti lukuvuosi pysyy yhtä hyvänä. :) Lukuiloa myös sulle! :-)

   Poista
 2. Onnea ja rohkeutta tulevaan!

  Lukusaldosi on ainakin hyvä, kun vielä olet käynyt töissä ja flunssaillut samalla. Minullekin tammikuu oli muuuten mieluisa, mutta Jari Tervo meinasi viedä lukuhalut. Onneksi sen jälkeen on tullut parempia kirjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika! :)

   Minulle kävi niin, että tuo kuun viimeinen eli Mrs. Dalloway yritti viedä lukuhalut. Tälle kuulle on kumminkin jo neljä postausta tiedossa tässä vaiheessa, joten tilanne on onneksi jo paikkaantunut minun osaltani - tai ainakin äänikirjoja olen mieluusti jo kuunnellut ja lastenkirjoja lukenut. :)

   Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.