sunnuntai 24. tammikuuta 2021

10 x sokkotreffit

Ashley Elston: 10 x sokkotreffit
266 s., WSOY 2020
alkup. Ten Blind Dates, 2019
suom. Inka Parpola
 
Vuoden ensimmäinen kirja oli minulle tänä vuonna Ashley Elstonin nuortenkirja 10 x sokkotreffit, josta sain vinkin alunperin Kirjastokaistalta Sivupiirin Henriikan vinkkaamana. Joulun aikaan sijoittuva humoristinen ja romanttinen nuortenkirja oli juuri sopivaa luettavaa vuodenvaihteen laiskoihin päiviin. Nauroin ja viihdyin!
 
Sophie toivoo joululomaltaan vain vähän vapautta suojelevilta vanhemmiltaan, jotta voisi viettää aikaa poikaystävänsä Griffinin kanssa. Vanhemmista Sophie saakin vapaata, kun he lähtevät Sophien viimeisillään raskaana olevan siskon tueksi. Sophien suunnitelmat Griffinin kanssa vietetystä ajasta haihtuvat, kun Griffin haluaakin erota. Sydän särkyneenä Sophie matkaa isovanhempiensa luo perinteiseen joulunviettoon. Isoäiti keksiikin mielestään loistoidena Sophien piristämiseksi: 10 sukulaista saa järjestää Sophielle sokkotreffit eri illoille. Ideasta seuraa kamalia ja koomisia tilanteita, mutta on joukossa aidosti ihan mukaviakin iltoja. Sokkotreffi-iltoinaan Sophie oppii samalla itsestään ja tunteistaan paljon.
 
Tämä kirja on mielestäni todellinen hyvän mielen kirja, vaikka jotkin Sophien katalista serkuista tekevätkin parhaansa saattaakseen hänet kiusallisiin tilanteisiin kammottavien treffikumppanien kanssa. Pidin Sophien hahmosta, sillä hän on avoin ja ystävällinen tyyppi, jolla on selvästi sydän paikallaan. Valtaosa laajasta hahmokavalkadista oli myös hyvin pidettäviä tyyppejä, jotka erikoisuuksineen toivat lisää komiikkaa juoneen menemättä silti överiksi. Pidin myös teoksen rakenteesta, jossa yksi päivä muodostaa yhden luvun. Lukukokemus oli kaikin puolin erittäin hyvä, ja voinkin vilpittömästi suositella tätä kaikille romanttisen komedian ystäville!

Tällä kirjalla avaan Seinäjoen kirjaston henkilöhaasteen. Merkitsen suoritetuksi kohdan 13.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.