keskiviikko 20. tammikuuta 2021

Sinuun minä jäin

Mhairi McFarlane: Sinuun minä jäin
13 h 21 min., HarperCollins Nordic 2020
alkup. You Had Me at Hello, 2012
suom. Hanna Arvonen
lukija: Sanna Majuri
 
Kuuntelin viime keväänä ensimmäisen McFarlaneni, kun kirjaston Ellibsistä tuli vastaan hänen teoksensa Hei ethän unohda minua. Teos yllätti minut olemalla monisyisempi kuin odotinkaan. Tuolloin ajattelin, että voisin lukea/kuunnella hänen tuotannostaan jotain muutakin, ja syksyllä olikin sitten tämän teoksen  vuoro. Teoksessa on ennalta-arvattavuutensa, mutta samaan aikaan juoni on sangen hurmaava ja vie mennessään.
 
Rachel on juuri eronnut poikaystävästään, kun hän kohtaa jälleen nuoruudenrakkautensa Benin. Ben on nyt naimisissa oleva lakimies. Vanha ystävyys elpyy 10 vuoden jälkeenkin, mutta niin elpyvät myös Rachelin romanttiset tunteet Beniä kohtaan. Kuvio on ennalta-arvattava, sillä heti on selvää, että rakkaustarinahan tästä kehkeytyy.
 
Teoksen kuuntelemisesta on jo hyvän aikaa, mutta juonikuvion pääpiirteet jäivät hyvin mieleen. Parhaiten kuitenkin jäi mieleen tunne siitä, että viihdyin tämän teoksen parissa oikein hyvin. McFarlane osaa viihdyttää, mutta kerronta ei silti jää liian kepeäksi, vaan tässäkin käsitellään Rachelin kautta monenlaisia tunteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.