lauantai 13. heinäkuuta 2024

Hunajaa ja houkutuksia

Anni Niskanen: Hunajaa ja houkutuksia
Tammi 2024

Heinäkuussa on tullut luettua niin paljon, että en ole ehtinyt kirjoittaa lukemastani tänne blogiin läheskään samassa tahdissa. Hunajaa ja houkutuksia tuli luettua heti alkukuusta. Se on paltamolaisen Anni Niskasen esikoisteos ja samalla myös kuvitteelliseen Lehmuslahden kylään sijoittuvan sarjan avausosa. Seuraava osa onkin tulossa vielä tämän vuoden aikana.

Teoksen päähenkilö on Saksasta takaisin Suomeen muuttava Aava, joka on jäänyt hieman tyhjän päälle. Suomessa ei ole tiedossa sen enempää työtä kuin asuntoakaan ennen kuin hänen ystävänsä Petteri tarjoaa töitä majatalostaan. Työ matkailualalla on Aavalle täysosuma ja samalla järjestyy myös majoitus majatalosta.

Majatalo on aika kiva ja idyllinen näyttämö viihdekirjalle, vaikka töitä niin Aavan kuin muidenkin pitää tehdä paljon. Sähköistä lataustakin on ilmassa, kun Petterin kaksoisveli Eemil saapuu auttamaan majatalossa kesän yli. Ennen kuin Aava huomaakaan, hän viettää enemmän öitä Eemilin kanssa kuin yksin. Samalla pelottaa mitä käy hänen ja Petterin ystävyydelle, jos hän saa kuulla suhteesta. Muitakin huolia on, sillä alkaa näyttää siltä, että joku haluaa aiheuttaa hankaluuksia majatalon toiminnalle.

Hunajaa ja houkutuksia on nopealukuinen ja ihan viihdyttävä kirja. Majatalomiljöö on mielestäni onnistuneesti kuvattu ja toivottavasti seuraavissa osissa Lehmuslahden kylään päästään myös tutustumaan enemmän. Aion kyllä lukea seuraavan osan, vaikka jotenkin en kirjan hahmoista ihan hirveästi pitänyt. Sinänsä hahmot ovat ihan mukavia eikä heissä ole mitään järin ärsyttäviä piirteitä, mutta ehkä se siinä vähän hiertääkin. Kaikki ovat aina niin avuliaita puuhastelijoita, että sekaan kaipaisi enemmän rosoa.

2 kommenttia:

  1. Jännästi muaki ruennu houkuttaan tällaiset kirjat. Menee lukulistalle tämäkin.

    VastaaPoista
  2. Mulla kans tässä vuosien myötä on lukulistalle ilmaantunut koko ajan enemmän viihdettä ja romantiikkaa :D

    VastaaPoista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.