perjantai 2. marraskuuta 2012

Morsiuskesä

Mustonen, Enni: Morsiuskesä
255 s., Otava 2009

Ja toinen Mustonen heti perään! Muhun taisi iskeä oikein vimma lukea Mustosta, täytyy piakkoin varmaan lainata taas jokin teos hänen tuotannostaan. En pitänyt tästä Morsiuskesästä läheskään yhtä paljon kuin Maitotytöstä, mutta kyllä tämäkin ihan luettava oli.

Morsiuskesä kertoo Laura Suvelasta, joka saa yllättäen soiton autopommi-iskussa menehtyneen avopuolisonsa ex-vaimolta: hänen ohjaamansa televisiosarjan kuvaaja on katkaissut jalkansa ja uusi kuvaaja tarvitaan nopeasti. Niin vielä toipilaana oleva Laura (joka haavoitti samaisessa pommi-iskussa) matkustaa maalle kuvaamaan maajussien morsiantenetsinnästä kertovaa reality-sarjaa.

Aluksi tämä teos ei kauhean paljon houkutellut, mutta päätin sitten kuitenkin tämänkin lukaista, kun tämän olin äitiäni varten lainannut. Olihan tämä hyvä joo, mutta olisin toivonut hieman enemmän keskittymistä Lauraan ja hänen ihmissuhteisiinsa eikä niin paljon kuvauksiin ja työhön. Toki se liittyy olennaisena osana tähän teokseen, mutta kumminkin.

Teoksen loppu on jotenkin aika ennalta-arvattava, mutta samalla myös hyvin miellyttävä ja siitä jää hyvä mieli. Loppujen lopuksi tapahtumat etenevät kovin nopeasti, mutta ehkä se nyt ei kauheasti haittaa. Olisin kuitenkin toivonut hieman enemmän suhteen syttymisen ympärille liittyvää kuvausta, nimenomaan Lauran ja "vastapuolen" tuntemuksia. Toivottavasti kukaan ei nyt spoilaantunut, sillä kyllähän aika moni tietää tai voi arvata Mustosta lukemattakin, että yleensä Mustosen kirjoissa "sankaritar" löytää lopuksi rakkauden.

♠♠♠

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.