sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Seinäjoen ensimmäiset kirjamessut

Seinäjoella vietettiin tänä viikonloppuna (22.-24.11.) Ressitöntä viikonloppua, johon sisältyi kolme erilaista kokonaisuutta eli olut&viini, herkku ja kirjat. Sanomattakin lienee selvää mikä noista kiinnosti eniten kirjabloggaajaa, vaikkakin kirjojen ohella myös herkkupuolella tuli kierreltyä ahkerasti. Kävin messuilla kahtena päivänä, perjantaina ja sunnuntaina.


Ressittömän viikonlopun kirjamessut olivat niin Seinäjoen kuin minunkin ensimmäiset kirjamessut. Perjantaina porhalsin paikalle lähinnä kuuntelemaan Maija Vilkkumaata, jonka piti esitellä esikoisteostaan Nainen katolla. Valitettavasti hän oli joutunut peruuttamaan esiintymisensä, mikä oli tietysti minulle pettymys. Yllättäviä peruutuksia sattuu, mutta mielestäni asia olisi voitu hoitaa jotenkin toisin itse messupaikalla, sillä screenillä luki edelleen, että milloin ja missä Vilkkumaa puhuu, eikä edes kuulutuksissa kerrottu peruutuksesta. Neuvonnasta sitten sain tietää peruutuksesta. Onneksi koko perjantainen messukäynti ei mennyt harakoille, sillä löysin antikvariaattien myyntipisteistä pinkan hyviä kirjoja. Erityisen iloinen olen ensimmäisestä löydöstäni, joka oli Tuomas Kyrön Miniä. Hintakin oli vain 15 euroa, vaikka monessa paikassa siitä joutuisi maksamaan vieläkin enemmän. Lisäksi yhdellä antikvariaatilla oli kirjoja myynnissä kolmella eurolla kappale, ja sieltä sitten kahminkin mukaani kuusi Laila Hietamiehen (Hirvisaaren) teosta sekä Raija Orasen Fannyn. Perjantaina käytin myös Pytinki Oy:ltä saamani ilmaislipun, kiitos siitä heille!

Tänään sunnuntaina suuntasin messuille kuuntelemaan Pauliina Rauhalaa. Lisäksi minua kiinnosti Milla Paloniemen ja Eira Pättikankaan esiintymiset, mutta loppujen lopuksi en millään enää jaksanut jäädä pitkän messupäivän jälkeen kuuntelemaan Pättikangasta. Tänään en myöskään kuluttanut messuilla rahaa muuta kuin virvokkeisiin ja Rauhalan Taivaslauluun, joka oli myynnissä 25 euron messuhintaan.

Milla Paloniemi esiintyi yhdessä Pöyrööt -sarjakuvan tekijöiden Arttu ja Liisa Seppälän kanssa. Itse en ole koskaan erityisemmin perustanut Pöyrööt -sarjakuvasta, mutta oli silti mielenkiintoista kuunnella tekijöiden ajatuksia ja taustoja sarjakuvan takaa. Kaikkien kolmen yhteishaastattelu oli mielestäni hyvin hauska ja onnistunut, ja kyllä sitä aika paljon porukkaa olikin kuuntelemassa. Alla olevassa kuvassa Arttu Seppälä, Milla Paloniemi ja Liisa Seppälä.


Pauliina Rauhalaa oli niin ikään kuuntelemassa paljon porukkaa, enkä kyllä ihmettele miksi. Mielestäni Rauhala vaikutti todella symppikseltä ihmiseltä, jonka haastattelua oli miellyttävää kuunnella. Hänellä on kuulemma jo uuden kirjan aihe mielessä, mutta prosessi on vasta alkuvaiheessa. Rauhala totesi, että kyllä varmaan pari vuotta kuluu ennen kuin kirja on valmis, sillä saman verran aikaa kului myös Taivaslaulun työstämiseen. No, hyvää kannattaa odottaa! Rauhalan esiintymisen jälkeen sain omistuskirjoituksen ja signeerauksen juuri ostamaani Taivaslauluun. Olen siitä aika täpinöissäni, sillä se on ensimmäinen saamani signeeraus. :) Alla olevassa kuvassa haastattelija Pauliina Jaakkola (vas.) sekä Pauliina Rauhala.

 Vaikka perjantai olikin tietyiltä osin hienoinen pettymys, niin kaiken kaikkiaan messut olivat mielestäni mukava kokemus. Toivottavasti kirjamessut ovat tulleet Seinäjoelle jäädäkseen.

4 kommenttia:

 1. Pauliina Rauhalan haastattelu oli varmasti kiinnostava! Heh, Liisa Seppälällä oli eilen vaaleanpunaiset housut (mulla on blogissa kuva) ja tänään näemmä ollut vaaleanvihreät housut :D Keskityn olennaisiin asioihin... Aika omituista kyllä, ettei tuosta Vilkkumaan peruutuksesta kerrottu mitenkään. Ja onneksi en itse tullut paikalle perjantaina varta vasten häntä kuuntelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin tsekkaamassa kuvan blogistasi, en aluksi meinannut löytää oikeaa kuvaa kun yritin silmitellä istumakuvaa samalla tyylillä kuin tässä. :DD

   Joo mua kyllä vieläkin harmittaa tuo Vilkkumaan peruutuksen hoitaminen, mutta onneksi en nyt järin kaukaa tullut.

   Poista
 2. Harmi, että Vilkkumaa jäi näkemättä ja vielä tuolla tavalla ilmoittamatta. Hauska tuo lempikirjailija -tyyppi (?) ja houkuttelevia kirjapinoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tuo lempikirjailijatyyppi oli kiva ajatus, siinä samalla sai sitten osallistua arvontaan. Kirjapinot todella olivat houkuttelevia, mutta onneksi sain pidettyä ostovimmani kurissa. ;)

   Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.