sunnuntai 31. elokuuta 2014

Elokuun luetut

Elokuuni hurahti sangen eloisissa merkeissä, sillä todellakin nautin kesän viimeisistä päivistä huonoista ilmoista huolimatta. Tulin käyneeksi kahdessa eri musiikkitapahtumassa ja näin yhteensä 5 bändiä/artistia, kävin elokuvissa katsomassa Kesäkaverit (ja tykkäsin!),  tapasin kavereita, poimin viinimarjat ja keitin niistä ensimmäistä kertaa mehua ihan yksin, kävin koulutuksissa, allekirjoitin työsopimuksen syksyksi ja iik syyskuussa olen uusien haasteiden edessä ja vähän jännittää! :)

Elokuussa kaivoin myös ensimmäistä kertaa pitkään aikaan kudinpuikot esiin ja ryhdyin neulomaan lämmikettä syksylle. Tästä syystä alkukuun vilkas lukutahti hieman hidastui loppukuuta kohti, sillä neulominen ja lukeminen ovat siitä hankalia harrastuksia, että niitä on lähes mahdotonta yhdistää, jos ei ole äänikirjojen ystävä.

Elokuun mielenkiintoisin uusi tuttavuus oli Fifty Shades -trilogian avausosa, sillä eroottinen kirjallisuus oli minulle uutta. Yllätyin sen suhteen todella positiivisesti, mutta sen sijaan Tähtiin kirjoitettu virhe oli minulle hienoinen pettymys. Muuten lukukuuni oli oikein hyvä niin määrällisesti kuin laadullisestikin, sillä pidin oikeastaan kaikista lukemistani kirjoista. Lista on seuraavanlainen:

Arto Pietilä (toim.): Suomi sodissa 1939-1945
Anna-Mari Kaskinen: Tahtoisin kulkea vierelläsi 
Päivi Alasalmi: Saana 
Mila Teräs: Harmaat enkelit 
Tuija Lehtinen: Roskisprinssi 
E.L. James: Fifty Shades - Sidottu 

Lisäksi luin mm. Martin Widmarkin Lasse-Maijan etsivätoimiston Syntymäpäivän arvoituksen ja Sinikka ja Tiina Nopolan Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen -teoksen, mutta näistä en blogannut lainkaan. Lastenkirjoja tulen varmasti syksyn mittaan lukemaan, sillä aloitan ensi kuussa lukukerhon pitämisen 2.-3. luokkalaisille lapsille kotikuntani Kirkonkylän ala-asteella. Tarkoituksena on innostaa etenkin lukivaikeuksista kärsiviä lapsia kirjallisuuden pariin. Tätä työtä minulle tarjottiin kirjaston suunnalta jo keväällä ja odotan kyllä kerhon alkua jo innolla. Kerho toteutetaan koulun ja kirjaston yhteistyönä ja se toimii useammassa kunnassa maakuntamme alueella.

Syksystäni tulee kiireinen, mutta toivottavasti ehdin myös lukemaan paljon. Kouluun pitää vielä suorittaa pari kurssia ja kirjoittaa opinnäytetyö loppuun sekä tehdä kaikki perusjutut, jotka valmistumiseen liittyvät. Lisäksi minulla on sitten lukukerho sekä niin ikään syyskuussa alkava työ opiskelukaupunkini pääkirjastossa. En ole aiemmin niin suuressa kirjastossa työskennellyt, joten vähän jo jännittää. Työskentelen siellä kolmena päivänä viikossa ja käsittääkseni lähinnä asiakaspalvelutehtävissä.

Näiden lisäksi ryhdyn myös ensimmäistä kertaa emännöimään lukuhaastetta, mutta siitä lisää huomenna. Hyvää syksyä kaikille! :)

4 kommenttia:

 1. Tsemppiä syksyn uusiin kuvioihin ja muuhun!

  VastaaPoista
 2. Tuo lukukerho kuulostaa mainiolta jutulta. Olisipa meidänkin koulussa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä itse valtavan innostunut kerhosta, jee. :) Toivottavasti tämä hanke onnistuu hyvin ja saan lasten lukuintoa heräteltyä! :-)

   Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.