lauantai 31. tammikuuta 2015

Tammikuun luetut

Kuten osasin aavistella, tammikuussa lukutahtini on ripeytynyt huomattavasti ja lukeminen maistuu taas ihan eri tavalla kuin loppuvuodesta. Tammikuussa löysin myös uuden tavan lukea: äänikirjat. Aikaisemmin olin kuunnellut vain yhden äänikirjan, mutta nyt tuntuu, että äänikirjat saattavat siirtyä vähän ahkerampaankin käyttöön, sillä niitä kuunnellessa on mukava samalla tehdä käsitöitä. Vaan eipä ole tavallisen kirjan voittanutta!

Tammikuussa en tehnyt oikeastaan hirveästi mitään muuta kuin töitä (ellei lukemista lasketa), tai siltä ainakin tuntuu, mutta eipä sitä nyt joka kuukausi voi mitään erityistä tehdäkään. Tai no nyt kun rupesin miettimään, niin kyllähän sitä on tullut tehtyä, muun muassa ostaapaukautin (käytetyn) auton! Vanha auto oli jo sen verran pitkään palvellut, että täytyi siirtyä hieman uudempaan. Kyllä nyt on hyvä ajella työmatkoja vaikkapa ehkäpä jopa joskus äänikirjoja kuunnellen... :)

Kuukauden luettuihin mahtui muutama todellinen huipputeos, mutta ainakin yksi hieman suurempi "floppi", jos näin voi sanoa. Erityisen vaikutuksen teki Elina Rouhiaisen Jäljitetty, John Steinbeckin Helmi ja omalla kotoisalla tavallaan myös Erkki Verkkosen Hilma. Suurin pettymys oli ehdottomasti Raija Orasen Aurora, jossa toki oli myös ainesta, mutta joka ei kuitenkaan minua onnistunut täydelleen vakuuttamaan. Tammikuun listani on seuraavanlainen:

Veera Salmi: Kaikki kevään merkit 
Hilja Valtonen: Neiti Talonmies
Raija Oranen: Aurora
Elina Rouhiainen: Jäljitetty
Erkki Verkkonen: Hilma - sukuromaani
John Steinbeck: Helmi

Listalta peräti viisi oli sellaisia, joita olin jo hieman aloitetellut viime vuoden puolella, mutta joissa en ollut päässyt puusta pitkään eli luin ne käytännössä kokonaan tammikuun aikana. Täytyy sanoa, että olipa ihana taas tehdä hieman pidempi lista loppuvuoden lyhykäisten jälkeen. Vanha lukuinnostus on taas voimissaan, jipijee! :)

Ei muuta kuin lukemisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.