sunnuntai 30. elokuuta 2015

Ihanat letit - kalanruodosta katnisslettiin

Laura Kristine Arnesen & Marie Moesgaard: Ihanat letit - kalanruodosta katnisslettiin
103 s., Otava 2015
alkup. Fletninger, 2014
suom. Päivi Kivelä
 
Alkukesästä ilmestyi uusi kampauskirja, jossa opastetaan vain ja ainoastaan erilaisten lettien tekemiseen. Koska kaipasin uutta inspiraatiota hiustenlaittoon, päätin tutustua tähän kirjaan. Ihanat letit -kirjassa oli todellakin monenlaisia lettejä, joista osa oli helpompia ja osa vaativampia.
 
Tässä teoksessa on hyvät ja selkeät kuvat, jotka näyttävät vaihe vaihteelta miten jokin kampaus syntyy. Tämän kirjan myötä minusta alkoi tuntumaan, että saattaisin sittenkin selviytyä ranskalaisen letin tekemisestä ainakin jonkun muun hiuksiin kuin omiini.  Sain myös vastauksen moniin lettikampauksia koskeneisiin epäselviin juttuihin, kuten esimerkiksi siihen miten kannattaa tehdä päätä kiertävä lettipanta tai lettinuttura.
 
Löysin tästä kirjasta myös yhden uusista lempikampauksistani eli lettiruusukkeen. Se tehdään letittämällä päällimmäiset hiukset tavalliselle letille ja kiertämällä hieman pöyhittyä lettiä ruusukkeen muotoon ja kiinnittämällä se pinneillä. Helppoa ja yksinkertaista! Tässä kirjassa oli myös muita kivoja kampauksia, joita olisin halunnut kokeilla, mutta aika pian minulle valkeni, että hiukseni ovat yksinkertaisesti vielä liian lyhyet moneen tämän kirjan kampaukseen. Ja toden sanoakseni täytyy myöntää, että minun kärsivällisyyteni ei välttämättä riittäisi monimutkaisimpiin kampauksiin. Eikä taidotkaan välttämättä riittäisi, sillä moni kirjan kampauksista vaatii kyllä jonkun avuksi tai tekemään vaikka koko kampauksen - kirjan kirjoittajat kun tekevät toinen toisilleen näitä kampauksia.
 
Kokonaisuutena tämä oli inspiroiva kirja, joka voisi olla hyvä lahjaidea jollekin kampauksista kiinnostuneelle. Kirjan kirjoittajilla on myös oma Instagram-tili letitykseen liittyen ja tästä kirjasta löytyy QR-koodeja, joiden kautta pääsee katsomaan videoita joidenkin kampauksien tekemisestä.

2 kommenttia:

  1. Onko kirjan tekijä keksinyt idean kirjaan juuri Nälkäpeli kirjoista ja elokuvista? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Esipuheen mukaan ovat kuulemma jo ala-asteelta alkaen letittäneet toistensa hiuksia vain koska se on kivaa, ja koulun työnsulun aikaan olivat perustaneet Instagram-tilin ja siitä sitten ura urkeni. Mutta eipä sitä tiedä, jos vaikka jotkut kampaukset olisivat silti Nälkäpelin inspiroimia! :)

      Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.