sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Toukokuun luetut

Kylmä, tuulinen ja kaikkea muuta kuin keväinen toukokuu on jäänyt taakse ja toivon todella, että lämpö saapuisi lopulta jäädäkseen koko kesäksi. Odotan jo innolla, että pääsisin uimaan luonnonvesiin ja lukemaan kirjoja rannalle auringonpaisteeseen, sillä se on kesäisiä mielipuuhiani. Kävin eilen äitini kanssa ajelemassa ympäri kotipitäjääni ja samalla poikettiin suvun kesäpaikalle. Lammen vesi oli vielä ihan tajuttoman kylmää, joten lämmintä ilmaa kaivataan että edes juhannuksena tarkenisi mennä uimaan. Kesällä minulla ei ole lomaa ennen elokuun loppua, mutta onneksi vuorokaudesta jää töiden jälkeen vielä monta tuntia aikaa tehdä kaikkea kesäistä kivaa. :)

Toukokuussa kirjablogistanian saavutti jälleen suruviesti, kun Ullan luetut kirjat -blogin Ullan puoliso ilmoitti Ullan menehtyneen vaikeaan sairauteen. Me kirjabloggajaat emme ole vielä tokeentuneet Lukutoukka-Kristan poismenon jättämästä aukosta, kun menetimme jo toisen bloggaajakollegan. Minä seurasin Ullan blogia melko ahkerasti ja toisinaan myös kommentoimme toistemme blogeja, ja vaikka emme tunteneet toisiamme sen kummemmin, veti tämäkin uutinen minut sanattomaksi. Minun täytyy myöntää, että nämä suruviestit ovat jonkin verran vaikuttaneet innokkuuteni pyöriä blogistaniassa, sillä se muistuttaa vielä tuoreesti kahden blogin hiljentymisestä.

En ole kuitenkaan menettänyt lukuintoani tai kiinnostustani bloggaamiseen, vaikka hieman olen joutunut ajatuksiani keräilemäänkin välillä. Luin toukokuussa kahdeksan kirjaa, joista viimeisin oli oikein täysosuma minulle. En voi kylliksi hehkuttaa Kirsi Pehkosen uutuusteosta Sydämenasioita Jylhäsalmella, joka viritti mieleni kesätaajuudelle erittäin onnistuneesti. Myös Enni Mustosen Ruokarouvan tytär lunasti odotukseni. Lukukuuni oli monipuolinen ja kiinnostava: viihdettä, romantiikkaa, erotiikkaa, tietokirjallisuutta, nuortenkirja, historiaa ja kissatarinoita.

Enni Mustonen: Ruokarouvan tytär 
Tuula Kallioniemi: Villi viikko
James Herriot: Elämäni kissat

Kävin toukokuussa myös teatterissa, sillä lopultakin otin itseäni niskasta kiinni ja hankin lipun Seinäjoen kaupunginteatterin Täällä Pohjantähden alla -näytelmän esitykseen. Tiesin jo heti ensi-illan koittaessa haluavani nähdä kyseisen näytelmän, mutta vasta viime tingassa varasin lipun viimeiseen näytökseen. Täällä Pohjantähden alla -trilogia ja etenkin sen ensimmäinen osa on vaikuttanut minuun paljon, sillä 15-vuotiaana kirjaa lukiessani maailmankuvani koki muutoksia ja teos on siksi minulle hyvin tärkeä. Teatteriesitys teki mielestäni hyvin kunniaa Linnan alkuperäisteoksille ja herätti paljon tunteita. Lavastus oli myös mielenkiintoisesti toteutettu, sillä se oli melko niukka ja jätti tilaa dramaattisille tapahtumankuvauksille ja kiinnitti huomion ansiokkaisiin roolisuorituksiin. Olen iloinen, että todellakin tulin menneeksi näytelmää katsomaan. Olen viimeksi käynyt teatterissa lukioikäisenä, jos kesäteatteria ei lasketa, ja kokemus oli oikein hyvä. Minun täytyy myöntää, että lipunostoani ehkä jonkin verran jarrutti se, että teatteri on minulle hieman vierasta maaperää ja ehkä alitajuisesti hieman jännitin miten kaikki toimii. Vaan kuten minulla on ollut tapana, niin uusia elämyksiä kohti vaan rohkeasti! Aion kyllä uusia teatterikäyntini jahka jotain kiinnostavaa tulee ohjelmistoon. :)

Vaikka en ole tehnyt kesäksi mitään erityisiä lukusuunnitelmia, haluaisin silti päästä lukemaan mahdollisimman paljon oman hyllyn lukemattomia kirjoja ja ottaa uusintalukuun joitain vanhoja suosikkeja. Kirjaston lainakirjoja on vielä vino pino odottamassa, mutta yritän olla nyt lainaamatta enää juurikaan enempää ja ujuttaa lainakirjojen lukemisen lomaan myös oman hyllyn kirjoja. Ainoa varma suunnitelmani on osallistua heinäkuussa Klassikkohaasteeseen, mutta muuten aion lukea fiilispohjalta. Tällä hetkellä minulla ei ole edes juurikaan varauksessa sellaisia teoksia, jotka saapuisivat kovinkaan pian, joten fiilispohjalta lukeminen on todellakin tavanomaista mahdollisempaa. Hauskaa ja lämmintä lukukuuta kaikille!

4 kommenttia:

 1. Mukavaa kesäkuun alkua ja toivotaan niitä lämpimiä ilmoja. Ruokarouvan tytär oli oikein mukava kirja ja Mila Teäksen kirja suorastaan lumosi minut. Villi viikko on tosi kiva kesäinen lomakirja koululaisille sekä tytöille että pojille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mai. Kesäkuu ja kesä ei ole minulle oikein näyttänyt parhaintaan, mutta vähitellen mennään eteenpäin. Jouduin tekemään kipeän päätöksen ja päästämään yhden rakkaista kissoistani sateenkaarisillalle meidän kissaenkeliksi, joten melkolailla sumussa on eletty nyt. Päivä kerrallaan muistojen kantamana mennään nyt.

   Poista
 2. Mukava kuulla, että sait mieluisan teatterikokemukset pitkästä aikaa. Itse käyn säännöllisesti teatterissa, nyt muutaman viime vuoden aikana sellaista 5-10 kertaa vuodessa tahtia. Teatterissa on ihan oma tunnelmansa, jota ei muualla ole.

  Ullan kuolema kosketti minuakin, kevääseen mahtui nyt paljon surua. Koetetaan me jatkaa kirjailon kokemista ja jakamista siitä huolimatta. Aurinkoa kesääsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, teatterissa tosiaan on oma tunnelmansa. Kesäteatteriin olen menossa ensi viikolla katsomaan paikallisten harrastajien näytelmää, mutta saa nähdä kuinka syksyllä kutsuu "oikea" teatteri. :)

   Kuten Maille äsken vastasin, minun kesäänikin mahtuu nyt suuren suurta surua. Lukeminen ei ole oikein maistunut, mutta vähän jotain on tulossa tänne blogiin kumminkin.

   Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.