lauantai 28. joulukuuta 2013

Raxun remppa: Rapakunnosta hyvään oloon

Raakel Lignell: Raxun remppa - rapakunnosta hyvään oloon
143 s., Sanoma Magazines 2013
ulkoasu: Laura Laamanen

Jotkut saattavat luulla, että minusta on tullut nyt jonkin sortin kuntoilija tai terveysintoilija, sillä esittelin tässä kuussa aiemmin jo Baba Lybeckin kuntoilukirjan. Raakel Lignellin kirjaan tartuin lähinnä siksi, että hän vaikutti niin ihanan valoisalta ja säteilevältä persoonalta syksyn Tanssii tähtien kanssa -kilpailussa, että väkisinkin hänen elämäntaparemonttinsa alkoi kiehtoa. Täytyy sanoa, että ihailen hänen sisuaan ja intoaan muuttaa elämäntapojaan.

Raxun remppa kertoo Raakel Lignellin huimasta painonpudotusrupeamasta, johon hän ryhtyi jatkuvan sairastelun ajamana. Lignell kirjoittaa kantaneensa itsensä kunnialla ennenkin eli elämäntaparemppa ei saanut alkuaan ulkonäöllisistä paineista. Siinä suhteessa samaistun Lignelliin täysin, sillä olen aina kantanut itseni hyvin, vaikka olenkin isohko ihminen. Silti se ei tarkoita, etteikö minua kiinnostaisi ihan oman terveyteni takia liikkua ja katsoa hieman mitä syön.

Raakel Lignell kertoo kirjassa omista ruokailu- ja liikuntatottumuksistaan sekä vaiheistaan matkalla kohti normaalipainoa. Oli mielenkiintoista lukea miten Lignell on taivaltaan taittanut, mutta välillä kyllä hieman hirvitti se tahti, jolla hän on edennyt.  Kirjan asiantuntijakommentaattorit Arja Vanhanen ja Eija Holmala takaavat tosin sen, että lukijallakin pysyy järjen ääni päässä eikä hän ala kuvittelemaan, että kaikkien pitäisi pystyä moiseen. Lignellin tarina joka tapauksessa innostaa varmasti monia ihmisiä, enkä ihmettele että tämä kirja on ollut niin suosittu.

Tämä kirja on kyllä aika monipuolinen tietopaketti terveellisistä elämäntavoista. Lisäksi tästä löytyy myös monipuolisia vinkkejä siihen, miten lukija pystyy aloittamaan oman elämäntaparemonttinsa joko kuntoilun tai ruokavalion saralla. Mielestäni tämä on tolkun kirja (vaikka Lignell ei olekaan omassa rempassaan edennyt oppikirjojen mukaan) ja voisin kyllä suositella tätä kannustimeksi niille, jotka kaipaavat tsemppiä omien elämäntapojensa suhteen.

2 kommenttia:

 1. Olimme kuukauden ajan Raxun innoittamina kevytkarppausdieetillä ja molempien minun ja miehen paino putosi viisi kiloa. Mies innostui jatkamaan kevyellä linjalla ja pudotti sitten kesän aikana yhteensä kymmenen kiloa vähentämällä ne hiilidydraatit ja lisäämällä proteiinia.
  Itse huomasin, että vaikka lisäsi ruokavalioon proteiinia, niin kynnet meni huonoon kuntoon, eli jokin mineraali puuttui tuosta meidän dieetistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista kuulla kokemuksia sellaiselta ihmiseltä, joka on itse samaa dieettiä kokeillut! Itselleni olisi varmasti hyvin vaikeaa ryhtyä kevytkarppaamaan, mutta toisaalta voisi kai se onnistuakin: ainakin ilmeisen nopeat tulokset houkuttelevat kokeilemaan. :)

   Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.