sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Marraskuun luetut

Niin vain meni marraskuukin ja minun osaltani se kului melko jouluisissa fiiliksissä: joulumusiikki soi, kodissa on alkanut näkyä joulun merkit, joulukorttipaja on ollut ahkerassa toiminnassa ja sukkapuikot kilkattavat vinhaa vauhtia, jotta kaikki olisi jouluksi valmista. Olen hakenut - ja saanut - inspiraatiota joulukirjoista ja joitain jouluisia reseptejä siis jo kokeillut. Ihan en ole vielä päästänyt joulumieltäni valloilleen ja esimerkiksi piparit on vielä leipomatta ja lanttulaatikko tekemättä. Olen hienoisella kauhulla alkanut laskeskella, että jouluun on enää kolme viikkoa. En tiedä onnistunko tässä vielä kehittämään itselleni joulustressin, mutta toivottavasti niin ei käy! Jos valmistelut ovat jo näinkin hyvässä mallissa, niin ei pitäisi olla stressiä, mutta mistä sitä ikinä tietää.

Olen toki tehnyt ja ajatellut paljon muutakin kuin jouluun liittyviä asioita. Marraskuussa olin viikon verran lomalla ja käytin kyllä silloin aikaa lukemiseen oikein sydämeni halusta. Oli niin mahtavaa aamulla vaan ottaa kirja käteen eikä kääntää auton keulaa kohti työpaikkaa. Vaikka viihdyinkin työssäni ja työpaikallani todella hyvin, teki loma todella terää. 

Marraskuun lukukuuni oli jokseenkin leimallisesti lyhyiden kirjojen kuukausi, sillä suurin osa lukemistani kirjoista oli pieniä kirjoja. Jouluiset kirjat näkyvät luettujen listallani selkeästi edustettuina, mutta erityisen merkittävää on mielestäni se, että luin peräti kolme ulkomaista kirjaa. Toisinaan on aikoja, jolloin luen hädintuskin yhden käännöskirjan tai en sitäkään, joten tuo luku on minulle suuri. Marraskuun suurin yllättäjä oli Coelhon Vakooja, johon tartuin kirjailijaa kohtaan kokemistani ennakkoluuloista huolimatta. Lukunautintoa tarjosi myös Kähkösen Tankkien kesä, mutta mieleenpainuvin kirja marraskuulta oli kuitenkin tietokirja Sodan särkemä arki.

Mervi Heikkilä ja Jussi Matilainen: Kummajaisten kylän salaperäinen syksy
Kaari Utrio: Saippuaprinsessa
Anssi Männistö ja Ville Kivimäki: Sodan särkemä arki
Sirpa Kähkönen: Tankkien kesä
James Bowen: Bobin joulu
Paulo Coelho: Vakooja
Olga Temonen: Olgan joulu
Gregoire Delacourt: Onnen koukkuja
Päivi Lukkarila: Koitetaan kestää, Nanna

Uusi lukukuu on lähtenyt jo ihan mukavasti käyntiin ja pari kirjaa odottaa jo vuoroaan päästä blogin puolelle. Niistä kirjoitan kuitenkin jonakin toisena päivänä, sillä ulkona on tuiskuttanut tänään koko päivän lunta ja aion suunnata seuraavaksi tekemään lumityöt. Lämpömittari tosin näyttää jo nollaa, joten ihana jouluinen lumimaisema saattaa taas pian kääntyä kurakoksi. Vaan ei anneta sellaisten pikkuseikkojen latistaa joulufiilistä! 

2 kommenttia:

  1. Itse pidin kovasti Kaari Utrion Saippuaprinsessasta. Vaikka lopputulos oli tiedossa hyvissä ajoin, kirja oli viihdyttävä. Erityisesti Kaari Utrion historian tuntemus tekee tarinoista uskottavia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Utrio on kyllä hyvä tarinankertoja. Pidän kovasti historiallisista romaaneista, joten Utrion romaanit miellyttävät jo senkin takia. Yhtäkään hänen romaaneistaan en ole lukenut kirjana, mutta koska nyt olen tainnut kuunnella kaikki saatavilla olevat äänikirjat, täytyy minun seuraavaksi varmaan tarttua ihan oikeaan kirjaan.

      Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.