perjantai 29. kesäkuuta 2018

Lehmien sielunelämä

Rosamund Young: Lehmien sielunelämä
141 s., Bazar 2018
alkup. The Secret Life of Cows, 2003 & 2017
suom. Tero Valkonen
kansi: Ville Tietäväinen
 
Olen saattanut jo aiemminkin tuoda blogissani esiin, että olen lehmäfani. Kaikki alkoi siitä, kun 6-vuotiaana jouduin kitarisaleikkaukseen ja sillä välin äitini oli ostanut kanttiinista minulle lehmäpehmolelun, joka sai nimekseen Hilkka. Siitä lähtien keräsin kaikenlaista lehmäaiheista tavaraa aina teini-ikään saakka, mutta sitten harrastus hiipui. Mielestäni lehmät ovat nättejä ja ne ovat viisaita eläimiä. Siitä syystä halusin lukea Rosamund Youngin kirjoittaman Lehmien sielunelämän.
 
Lehmien sielunelämä sisältää monta tarinaa erilaisista lehmistä ja erilaisista sattumuksista niiden kanssa. Kirjasta välittyy kuva yksilöllisisistä eläimistä, jotka voivat olla itsenäisiä tai ihmisten seuraan hakeutuvia, äidillisiä, itsekkäitä, lempeitä, avuliaita, omapäisiä, rakastavia, älykkäitä, hölmöjä, leikkisiä, vakavia ja ihan mitä vaan luonteenominaisuuksiltaan. Rosamund Young kirjoittaa omista lehmistään, joita hänen perheensä omistamalla Kite's nest -luomutilalla Englannin Cornwallissa on vuosien saatossa ollut aikamoinen määrä. Youngin lehmät ovat muodostaneet useiden sukupolvien ketjuja, jotka ymmärtääkseni jatkuvat edelleen.
 
Minulle ei oikeastaan ole käytännön kokemusta lehmistä, mutta pidän niistä silti. Tämä kirja kuitenkin vahvisti käsitystäni yksilöllisistä eläimistä, jotka keksivät kaikenlaista. Mielestäni tämä kirja on ihastuttava ja selvästi rakkaudesta lehmiin kirjoitettu, mutta paikoitellen tarinat ovat hieman sekavia ja on vaikea seurata mistä lehmästä on kyse, jos kyseessä on useampaan lehmään liittyvä tarina. Kokonaisuutena lukukokemus oli kuitenkin mukava ja voin suositella tätä kaikille, joita kiinnostaa lehmien sielunelämä.
 
♠♠♠♠

4 kommenttia:

 1. Minä aloitin tämän eilen, vaikuttaa ihan mukavalta kirjalta. Olin myös nuorempana lehmäfani siinä missä muut olivat heppahulluja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, "kohtalotoveri"! :-D Toivottavasti lukukokemus on hyvä sinullekin :)

   Poista
 2. No jopas on hauskan tuntuinen kirja. Tämä täytyy ehdottomasti lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Suht runsaasti on kuitenkin olemassa vastaavantyylisiä kirjoja esim. kissoista ja koirista, joten lehmätkin ansaitsevat omansa. :)

   Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.