sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

Toukokuun luetut (vihdoin!)

Kuukausi vaihtui ja koontipostaus on vielä tekemättä, joten nyt on sen aika. Toukokuu oli kaiken kaikkiaan tosi kiva kuukausi, johon mahtui ihanaa auringonpaistetta ja lämpöä, juhlia ja iloa. Tuntui siltä kuin lomalla olisi, vaikka minulla onkin kesälomaa vain viikko ja sekin vasta elokuussa. Lomantunnetta loi lämmön lisäksi se, että sain monen kuukauden jälkeen kaikki illat ja viikonloput vapaiksi tehdä mitä haluan: olen viime syksystä saakka suorittanut työn ohessa maisteriopintoja. En ole juurikaan niistä puhunut, mutta koska selvisin ensimmäisestä vuodesta, uskallan jo luottaa selviytyväni opinnoista myös jatkossa!

Kun kesäkuu kääntyi kalenteriin, oli tosi hyvä mieli. Muutama päivä sitten elämä kuitenkin heitti taas ympäri, sillä rakas kissani jouduttiin päästämään sateenkaarisillalle. Vaikka tiedän, että sillä on nyt hyvä olla, on suru silti suuri. Ehdimme kulkea yhtä matkaa 12 vuotta, ja olen niistä kaikista kiitollinen. Jokainen kissoistani on minulle äärettömän rakas ja lähes päivälleen vuoden välein olen kahdesta joutunut luopumaan. Sydämessä nekin kuitenkin kulkevat mukana.

Viime vuonna suru lamaannutti minut täysin, mutta nyt tiedän, että siitä selviää ajan kanssa. En ole lukenut sivuakaan muutamaan päivään, mutta kolme kirjaa odottaa blogiin pääsyä. Yritän kirjoittaa niistä piakkoin. Tässä kuitenkin auringonkeltaisen toukokuun luetut ennen niitä.

Pauliina Rauhala: Synninkantajat
 Antti Tuuri: Kylmien kyytimies
Eero Ojanen: Suomessa kummittelee
Enni Mustonen: Taiteilijan vaimo 
Laura Lehtola: Takapenkki
Karin Erlandsson: Saarretut 
Ville Hytönen & Tuulia Matilainen: Aaveiden Eesti 
Pauliina Rauhala: Taivaslaulu 

Kesäaurinkoa teille kaikille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.