perjantai 14. kesäkuuta 2019

Nainen hytissä 10

Ruth Ware: Nainen hytissä 10
11 h 21 min., Otavan äänikirja 2018
alkup. The Woman in Cabin 10, 2016
suom. Terhi Kuusisto 
lukija: Mervi Takatalo
 
Olen pienen ajan sisällä kuunnellut Ruth Waren kirjoista kolme. Pidin kovasti niistä uusimmasta Rouva Westaway on kuollut ja vielä enemmän pidin Valhepelistä. Nainen hytissä 10 on minulle ensimmäinen hienoinen pettymys Waren suhteen. Tietysti kahden hyvän kirjan jälkeen saman kirjailijan muihin teoksiin alkaa ladata enemmän odotuksia, mutta ei kyse ole pelkästään siitä. Tämän kirjan tapahtumat lähtivät mielestäni kovin hitaasti liikkeelle ja juoni tuntui muutenkin hieman kiertävän kehää. Jännittäviäkin kohtia kyllä oli, mutta jokin terä tästä puuttui.
 
Kolmekymppinen Lo työskentelee matkailulehdessä ja saa lopulta odottamansa tilaisuuden, kun loistokas luksusristeilijä lähtee neitsytmatkalleen mukanaan joukko silmäätekeviä sekä toimittajan rooliin astunut Lo. Ennen kuin matka on kunnolla alkanutkaan, levottomasti nukkunut Lo herää keskellä yötä. Naapurihytistä kuuluneet äänet saavat hänet säntäämään parvekkeelle. Hän ehtii nähdä meren syvyyksiin katoavan käden ja naapurihytin verisen parvekkeenkaiteen. Säikähtänyt Lo hälyttää vartijan paikalle, mutta kukaan muu ei ole huomannut mitään eikä kukaan matkustajista ole kadonnut. Lo tuntee olevansa ansassa keskellä merta. Onko Lon mielenterveys alkanut horjua vai todistiko hän todella murhaa?
 
Juoniasetelma tässä teoksessa on hyvä: suljetussa paikassa tapahtuu rikos, johon syyllisen täytyy olla joku paikalla olijoista. Jännitys ei kuitenkaan mielestäni ota tiivistyäkseen kunnolla eikä juonikaan tunnu lopulta pysyvän kunnolla kasassa. Se leviää vähän joka suuntaan niin, että tapahtumat ja miljöö eivät muodosta todellista jännitystä. Täytyy myös sanoa, että mielestäni Mervi Takatalo oli lukijana hieman lattea, mikä varmasti vaikuttaa kokemukseeni tästä kirjasta.
 
♠♠♠

4 kommenttia:

 1. Olen monesti ajatellut ottaa Ruth Warea luettavaksi, mutta aina se on jäänyt. Kiitos vinkkauksesta, laitan jo nyt lukulistalle. Aurinkoisia kesäpäiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kyllä niin tykästynyt Wareen, vaikka tää kirja olikin vähän pettymys. Mulle tää on ollut oikea löytö! :)

   Aurikoisia kesäpäiviä myös sinulle! :)

   Poista
 2. Itse en ole lukenut Warelta vielä mitään, mutta tämän löysin kirpputorilta juuri tällä viikolla. Harmi, jos tarina on hidas ja vetämätön; en minäkään innostu sellaisesta... Dekkarissa pitää olla vauhtia ja jännitystä alusta loppuun! Mutta katsotaan, mitä itse pidän tästä - sitten joskus kun ehdin lukea...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että ensimmäisenä Warena tämä toimii paremmin, kun ei voi tai "tarvitse" verrata hänen muuhun tuotantoonsa. Toki instassa olen huomannut, että osalle tämä on ollut ihan huippu ja ne mun suosikit eivät ole sitten kolahtaneet heihin yhtään. :D

   Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.