keskiviikko 17. heinäkuuta 2019

Tolvana

Reijo Mäki: Tolvana
13 h 14 min., Otavan äänikirja 2019
lukija: Ville Tiihonen
 
Jotenkin olen alkanut elää siinä ajatuksessa, että olisin kuunnellut kovinkin monta Vares-dekkaria, mutta todellisuudessa tämä on vasta kolmas kuuntelemani (neljän kaikkiaan). Olin yllättynyt, sillä tänä vuonna tuli jo ihan automaattiajatuksena, että uusi Vares ilmestyy ja kuuntelen sen sitten äänikirjana. Moni sanoo, että Vares alkaa olla jo nähty, mutta itselleni Vares on vielä sen verran tuore tuttavuus, että samanlaista leipääntymisen tunnetta ei ole tullut. Tolvana olikin siis oikein sujuvaa ja viihdyttävää kuunneltavaa.
 
Eletään jälleen Turun kesää. Jussi Vares tekee yksityisetsivän hommia, istuu iltaa kantabaarissaan ja tapaa naisen. Tai oikeastaan tällä kertaa Vareksen ympärillä pyörii kolmekin naista, joista yksi on tuttu jo menneisyydestä. Turun kaduilla sen sijaan pyörii niin hieman kaidalta polulta eksyviä bisnesmiehiä kuin venäläisiä mafiamiehiäkin.
 
Pidin tästä kirjasta, mutta välillä sen pääjuonesta oli mielestäni hieman hankala pitää kiinni. Mitä Vares oikein tutkiikaan, miten tuo tyyppi liittyikään tuohon ja mikä yhteys bisnesmiehellä ja venäläisellä mafiosolla oikein on? Kysymyksiin tulee kyllä vastaukset, mutta tietyllä tavalla mielestäni kirjan fokus luiskahtelee välillä sinne ja tänne. Viihdyttävä kirja tämä kuitenkin oli ja sitä odotinkin, joten olen tyytyväinen. Pidän myös Ville Tiihosesta lukijana paljon, mielestäni hän antaa todella hyvin äänen Varekselle!

♠♠♠½

2 kommenttia:

  1. Kiva kuulla, että tykkäät Vareksesta. Itse olen lukenut näistä vain yhden joskus kauan sitten, enkä silloin innostunut. Mutta koska olen asunut myös Turussa ja sinne on osa sydäntä jäänyt, tekisi mieli antaa Vareksille vielä uusi mahdollisuus! :) Yksi kirja odottaakin omassa hyllyssä sopivaa hetkeä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle jostain syystä Varekset näyttää toimivan paremmmin äänikirjoina kuin itse luettuna. Samoin on Lehtolaisen Maria Kallio -dekkarien kanssa. :) Suosittelen tutustumaan myös siihen pitkälti Kurikkaan sijoittuvaan kirjaan Hot dog.

      Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.