perjantai 7. helmikuuta 2020

Tammikuun luetut

Kirjavuosi 2020 lähti liikkeelle sangen rikkaasti, sillä tammikuun aikana ehdin lukemaan ja kuuntelemaan kaikkiaan 13 kirjaa. Se on yllättävänkin paljon, sillä tammikuu tuntui myös aika kiireiseltä ja samanlainen olo jatkuu edelleen, mutta yritän olla pingottamatta liikaa. Olen nimittäin ollut melko stressaantunut, vaikka stressi puolestaan johtuu siitä, että minun on ollut tammikuun alussa olleen loman jälkeen vaikea saada mitään aikaan graduni suhteen. Loma itsessään oli tuotteliasta aikaa ja tuolloin huomasin, että minulle sopisi parhaiten opiskelu illalla ja yöllä, mutta arkena se ei oikein käy, sillä minulla on muutenkin ihan tarpeeksi vaikeuksia repiä itseni sängystä ylös aamuisin... :-D

Tammikuuhun mahtui kuitenkin kaikkea kivaakin stressistä ja kiireen tunnusta huolimatta. Lomaviikolla junailin Tampereelle graduseminaariin ja kuljeskelin mm. Kalevankankaan hautausmaalla. Se oli todella kaunis paikka ja kerrankin Tampere-päivääni suosi myös auringonpaiste, joten muotisanaa käyttääkseni koin oloni voimaantuneeksi. Kirjojen parissa koin myös hyviä hetkiä ja löysin itseni aiempaa useammin liikuntaharrastusten parissa, mikä tuntui myös hyvältä. Liikkuessa ja itseään äärirajoille venyttäessä saa kyllä tehokkaasti päätä nollattua stressistä.

Tammikuussa luin ja kuuntelisin siis kaikkiaan 13 kirjaa. Aloitin joulukuun alussa 30 päivän kokeilujakson Storytelissä ja kalenteriini tekemän virhemerkinnän ansiosta tilaukseni jatkuikin vielä 30 päivää maksullisena. Toisaalta olin ihan tyytyväinen virheeseen, sillä menojen karsimistavoitteista huolimatta sain jatkaa kuuntelua rikkomatta tahallisesti tavoitettani vastaan. Nyt jakso on oikeasti loppumassa ja taidanpa ottaa testiin jonkin muun sovelluksen, koska en vain osaa enää ajatella meneväni kirjaston Ellibsiin jonottelemaan niitä muutamia kirjoja, jotka sen valikoimasta minua jollain tapaa kiinnostaisivat. Äänikirjat ovat nousseet kyllä todella tärkeäksi osaksi lukuharrastustani.

Tammikuun lukemistoni oli seuraavanlainen:
Eowyn Ivey: Lumilapsi
Robert Galbraith: Valkoinen kuolema
Mari Koppinen ja Anna Puu: Minä olen Anna Puu
Veera Nieminen: Avioliittosimulaattori
Heidi Köngäs: Mirjami
L.M. Montgomery: Runotyttö maineen polulla

Viereisessä kuvassa on hyllynlämmittäjäpinoni tälle vuodella. Kuten listasta näkyy, yhden niistä jo ehdinkin lukemaan. Silti olen kyllä kokolailla varma, että tuskin tulen koko pinosta selviytymään tämän vuoden puolella, vaikka tavoitteena onkin vain 6 kirjaa omasta hyllystä. Houkutteleva pino on mielestäni joka tapauksessa! 

Nyt helmikuussakin olen ehtinyt pari kirjaa kuuntelemaan, joten niistä kirjoittelen tässä lähipäivinä. Pari ihan perinteistä kirjaa on myös kesken. Viime viikonloppuna oli ihanaa, kun ehdin ottamaan kirjakuvia  valoisaan aikaan, joten haluaisin jo ihan siitäkin ilosta päästä pian kirjoittelemaan monestakin kirjasta tänne! Hauskaa helmikuuta, muistakaa ottaa rennosti ja kuunnella itseänne. :)

6 kommenttia:

 1. 13 kirjaa kuukaudessa on tosi paljon. Minullakin tuli tammikuussa luetuksi/kuunnelluksi 13 kirjaa, ja se taitaakin olla ennätykseni. Noista kirjoista olen lukenut vain Runotyttö-kirjan. Mirjami on meillä helmikuun lukupiirikirjana, mutta olen vielä varausjonossa. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, määrä on tosiaan suuri. Vaikka en sinänsä aseta mitään kuukausittaisia lukutavoitteita, niin yleensä ajattelen, että olisi kiva saada luetuksi 6-8 kirjaa. Viime aikoina äänikirjojen ansiosta kuukauden lukusaldoiksi on jäänyt sitä yli kymmentä kirjaa, mikä tuntuu hurjalta!

   Mirjami on varmasti hyvä lukupiirikirja, uskon että siitä riittää keskusteltavaa. Toivottavasti ehdit saamaan sen ennen kuin lukupiirinne kokoontuu. :) Mukavaa alkanutta viikkoa!

   Poista
 2. Hei, vanhat hautausmaat ovat hienoja paikkoja. Ne huokuvat mennyttä aikaa. Useissa kaupungeissa kaupunkioppaat tekevät kierroksia vanhoille hautausmaille. Kannattaa mennä. Siellä kuulee upeita tarinoita oman paikkakunnan entisestä elämästä.

  Kuvan lukupino on mielenkiintoinen. Noista olen lukenut mortonin ja Hiljaiset sillat. Niistä tehdyt bloggaukset löytyvät blogistani.

  Lykkyä gradun pakerrukseen. Rajaa se hyvin, niin sitä on helppo ja kiva tehdä. Tällöin se pysyy hyvin näpeissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Totta, vanhoissa hautausmaissa vain on sitä jotain. Mua niin harmittaa, kun "meidän" hautausmaalta piti kaataa oikeastaan kaikki vanhat puut, koska niissä oli kai lahonvikaa. Paikka ei ole enää läheskään sama. Olen joskus osallistunut hautausmaakierroksille kyseisellä hautausmaalla ja ne olivat hurjan kiinnostavia! Nyt niitä ei ole muutamaan vuoteen pidetty, mutta toivottavasti joskus taas. Voisin osallistua samoille kierroksille uudelleenkin. :)

   Kiitos tsempeistä! Tällä hetkellä mun tarvitsisi gradun suhteen enää vain purkaa kerätty aineisto empiria-osuuteen, muuten olisi aikalailla valmista. Pitää löytää nyt jostain motivaatiota tuohon työhön!

   Poista
 3. Ihmeesti olet ehtinyt lukea kiireestä huolimatta. Minuakin kiinnostaisivat varsinkin Lumilapsi ja Katsokaa miten onnellinen olen. Hyllynlämmittäjistäsi olen lukenut Hiljaiset sillat, ja se on minusta kirjana paljon vaikuttavampi kuin elokuvana. Pitäisi lukea se joskus uudestaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ehkä lukeminen on ollut myös velvollisuuksien välttelyäkin... :D Ajattelin yrittää saada Hiljaiset sillat luetuksi helmikuussa, mutta katsotaan miten käy. :)

   Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.