torstai 5. tammikuuta 2012

Carrien nuoruusvuodet


Bushnell, C.: Carrien nuoruusvuodet
suom. Liisa Laaksonen
398 s., Tammi 2010
alkup. The Carrie Diaries, 2010

Tämä kirja päätyi käsiini kaverini kautta, ja täytyy sanoa, että tuskinpa olisin tätä kirjaa kirjastosta noin niinkuin ylipäätään mennyt lainaamaan. Yllätyin kuitenkin positiivisesti, sillä teos oli oikeastaan aika hyvä. Saattaapi olla, että lainaan jatko-osan joskus kirjastosta välilukemiseksi.

Teos kertoo Sinkkuelämää -sarjasta tutun Carrien nuoruusvuosista hänen kotikaupungissaan Castleburyssa. Teoksen kantavia teemoja ovat ystävyys, poikaystävät, nuoruus, haaveet ja tulevaisuudensuunnitelmat; aika lailla tavallista nuortenkirjallisuutta siis. Teoksen edetessä ei vältytä iloilta eikä pettymyksiltä tai suruilta.

Mielestäni tämä teos oli tällaista "peruskivaaluettavaa", mutta miinusta annan siitä, että jotkut tapahtumat olivat ennalta-arvattavia (ainakin kokeneen lukijan mielestä). Muuten teos oli sujuvasti kirjoitettu ja eteni koko ajan hyvin. Olen itse kasvanut jo yli tällaisesta "teinihömpästä", mutta tämä kuitenkin iski jotenkin. Ehkä se johtuu yhteydestä Sinkkuelämää -sarjaan, sillä tämä kirja oli reilusti kevennetty teiniversio siitä. Suosittelen kirjaa kaikille sarjan ystäville sekä nuortenkirjallisuutta kaipaaville. Teos sopii myös vähemmän lukeville, sillä tarinaan on helppo päästä sisään.

Kaiken kaikkiaan yleisvaikutelma teoksesta oli hyvä, joten pisteet ovat sen mukaiset:

♠♠♠♠

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.