tiistai 31. tammikuuta 2012

Tammikuun kirjahankintoja


Ajattelin tehdä nyt kuun lopuksi bloggauksen kirjahankinnoistani. Jatkossakin tulen tekemään kuukauden hankinnoista koosteen kuun loppuun, mikäli hankintoja on. Nyt tammikuussa hankin kyllä poikkeuksellisen paljon kirjoja, mutta lähinnä toki käytettyinä ja halvalla. :)


Kirjaston kirjamyynnistä löysin eurolla kappale
 • Anna-Liisa Haakana: Ruman tytön rakkaus
 • Kirsti Manninen, Markku Onttonen: Kun taivas repeää
 • Kirsti Manninen, Markku Onttonen: Taivas sinivalkoinen

Vanhempieni luota haalin omaksi

 • Päivi Alasalmi: Metsäläiset
 • Eeva Kilpi: Elämä edestakaisin

Kirppikseltä löytyi viidellä eurolla

 • Laurence Gardner: Maria Magdaleenan arvoitus

Ja upouutena ostin 23 eurolla

 • Aila Meriluoto: Lasimaalaus

Täytyy sanoa, että olen erityisen tyytyväinen Mannisen ja Onttosen kirjoihin, sillä olen etsinyt näitä teoksia joka paikasta, ja siellä ne mua odottivat kirjaston poistomyynnissä. Kirjojen laadusta voi olla montaa mieltä, mutta olen koukussa televisiosarjaan, johon ne perustuvat, joten kirjatkin piti saada! ;)

Haluaisin vielä vähän "kysellä", että paljonko te lukijat olisitte valmiita maksamaan kirpputorikirjasta ja mitä kriteereitä sille asetatte? Ja ostatteko ylipäätään kirpputoreilta kirjoja? Etsittekö te kirpputoreilta kirjoja tietoisesti, vai löytyykö niitä muun shoppailun lomassa? Niin ja vielä: mikä on paras kirpputorilta (tai muualtakin) tehty kirjalöytönne? Nyt sitten vastauksia, ettei mun tartte tuntea oloani typeräksi kun kukaan ei kommentoi mitään. :D

7 kommenttia:

 1. Kiinnostavia löytöjä olet tehnyt!

  Hyväkuntoisesta kovakantisesta kirppiskirjasta olen valmis maksamaan noin suunnilleen viisi euroa, mutta jos on joku oikeen "catch", esimerkiksi uutuus tai pitkään haluamani kirja, voin maksaa jopa lähemmäs kympinkin (en kyllä ole koskaan löytänyt kirppikseltä vielä mitään sellaista kirjaa). Käytetystä pokkarista yleensä en halua maksaa kahta euroa enempää. Välillä ihmettelenkin, kun toiset pyytävät kirppiksellä pokkareista kuusikin euroa, ottaen huomioon että uuden saisi noin kympillä. Minä en yleensä ostele kirppikseltä muutakuin kirjoja, joten menen yleensä ihan niitä varten vain kiertelemään :) Hmmm.. parasta kirjalöytöä on vaikea nimetä! Olin kovin tyytyväinen, kun löysin tuossa aiemmin divarista melko halvalla Carpelanin uutuuden, kirppiksiltä parhaita löytöjä ovat ehkä olleet muutamat McEwanin tai Irvingin kirjat. Viimeksi kirpputorilla käydessäni tein kyllä oikein mieluisan löydön parilla eurolla, nimittäin Harry Potter -sarjan toisen osan kovakantisena. Minulla on tässä tavoitteena saada kaikki Potterit kovakantisena hyllyyn. Huh, tulipas tästä pitkä vastaus :)

  VastaaPoista
 2. Oih, Taivas sinivalkoinen ja Kun taivas repeää ovat ihania kirjoja (sarja on vielä ihanampi) ja teit tosi hyvän löydön kun sait nuo kirjat itsellesi.

  Käyn kippareilta metsästämässä vain ja ainoastaan kirjoja, tosin aika harvoin löydän sieltä mitään kivaa. Tuulian tavoin en ole valmis maksamaan käytetyistä pokkareista kahta euroa enempää enkä kovakantisistakaan vitosta enempää ellei kyseessä ole sitten melko uusi tai harvinainen kirja, jota olen himoinnut pitkään. Viimeksi Helsingissä käydessäni kävin ekaa kertaa elämässäni kierrätyskeskuksessa ja sieltähän löytyi ihan ok kuntoisia kirjoja suht halvalla. Kirjaston poistomyynnit on kuitenkin mun aarreaittoja, viimeksi löysin sieltä Kate Mortonin "Paluu Rivertoniin", joka oli kärsinyt pienen kosteusvaurion, mutta oli silti ihan lukukunnossa.

  VastaaPoista
 3. Kiva kuulla, että joku muukin tykkää noista sarjoista! :) Siinä vaiheessa, kun löysin sen dvd:n kirjastosta, se oli menoa sitten. :D Joskus pienenä olin sen kyllä jo nähnyt tv:stä. :)

  Itelläkin on tuo 5 euroa aika maksimiraja kirjahankinnoille kirpparilta, mutta kerran löysin sieltä Lehväslaihon Lottien sodan, jota ei enää mistään muualta saa, ja maksoin siitä 7 euroa. Hiljattain näin myös Härkösen uusimman kirppiksellä hintaan 6 euroa, mutta en kuitenkaan jostain syystä ostanut sitä. Pokkarista en myöskään maksaisi paria euroa enempää, ja on tosiaan aika jännä, kun jotkut pyytää niistä maltaita kirppiksillä. Jotkut taas mun mielestä hinnoittelee kirjoja ihan naurettavan alas, jos ottaa huomioon kunnon ja ilmestymisajan. No, hyvä meille. :D

  Tuli tuosta Tuulian kommentista mieleen, että itsekin löysin kerran Pottereiden kolmannen osan 5 eurolla kirppikseltä ja todella hyväkuntoisena vieläpä. Enää puuttuu neljäs osa. :) Mulla on vähä sama ongelma kuin Susallakin, että en yleensä löydä kirpparilta mitään kovin hyviä kirjoja. Lisäksi mulla on kriteerinä se, että kirjan pitää olla puhdas ja mieluusti paperikannet mukana. Viime viikonloppuna näin kirppiksellä Da Vinci -koodin ja Enkelit ja demonit eurolla kipale, mutta ne oli niin suttuisia, että ei ne kyllä mukaan tarttuneet. Jotenki inhottaa, jos kirjoissa on toisten tahroja, vaikka vois kannetki usein saada putsattua ihan hyviksi kostealla paperilla.

  Susa, toi sun löytämä Mortonin kirja on kyllä todellinen löytö, itsellä on se myös ja tykkään kovasti! :) Aika harvassa kirjastossa kuitenkaan kosteusvaurion takia kirjaa laitetaan poistoon, ei ainakaan meidän pikkukirjastossa. Siellä on aina jotain kivikautisia kirjoja myynnissä, ja noi mun löydöt onki naapurikaupungin kirjastosta. Siellä on aina kaikkee kivaa, ja vieläpä tosi hyvä kuntosia kaikki.

  VastaaPoista
 4. Voi, mullakin on hyllyssä Kun taivas repeää ja Taivas sinivalkoinen. Katsoin aikoinaan sarjan telkkarista ja kirjat olen lukenut kahdesti tai kolmesti. Tykkään, vaikka ei mitään hirveän laatukirjallisuutta olekaan.

  Minä hankin kirjoja pääasiassa kirppiksiltä ja kierrätyksestä. Mutta toki myös kirjaston poistomyynnistä. Kirppiksellä kipuraja on minullakin noin 5E, mutta useimmiten hankinnat on euron luokkaa. Parhaita löytöjä ovat olleet Stephen Kingin kirjat, joita olen onnistunut haalimaan kirpputoreilta tosi paljon. King-kokoelmani onkin täydellinen ja olen siitä hurjan ylpeä :)

  Nyt jatkan tutustumista blogiisi!

  VastaaPoista
 5. Tulen aina niin iloiseksi, kun löydän muita jotka tykkää Kun taivas repeää ja Taivas sinivalkoinen -kirjoista/sarjasta. Omat kaverit ei sitä ymmärrä:)

  Oletko Jonna lukenut tuon Lehväslaihon Lotta-kirjan? Mua kiinnostaisi se kovasti mutten tiedä millainen se on.

  VastaaPoista
 6. Susa, sama juttu mulla, on aina kiva kun joku muukin tykkää tuosta sarjasta tai kirjoista. :) Oon lukenut Lehväslaihon kirjan, se oli mun mielestä tosi mielenkiintoinen. Siinä on haastattelujen perusteella kirjoitettu aina yhden lotan tarina yhdeksi luvuksi, ja juuri se tositarina -rakenne onkin siinä niin kiinnostava. Tarinat kertoo vähän eri puolilla Suomea ja eri tehtävissä toimineista lotista. Suosittelen! Ehkä enemmän kuitenkin tykkäsin Lehväslaihon Rintamalotat -kirjasta. Siinä oli aika hämmentävää, että vaikka sen ensi-ilmestyminen oli ennen tätä toista lottakirjaa, niin silti siinä oli aikas paljon yhtäläisyyksiä, enkä vieläkään tajua miten se on mahdollista. :D Ja se on siis tosiaan ihan kaunokirjallisuutta, vaikka kaippa silläkin jokin tosipohja on.

  Maija, olen kanssasi samaa mieltä siitä, ettei Kun taivas repeää ja Taivas sinivalkoinen oli mitään erityisen laadukasta materiaalia, mutta jotenkin se tarina on niin sympaattinen kuitenkin. :)

  VastaaPoista
 7. En tajunnut, että noita Lotta-kirjoja on kaksi. Siis nimenomaan tuo Rintamalotat kiinnostaa ja se menikin nyt lukulistalle. Kiitos suosituksesta!

  VastaaPoista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.