keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Kirjalöytöjä

Joku teistä ehkä muistaakin, kun kerroin joulukuussa olevani "kateellinen", koska isäni sai työnantajaltaan joululahjaksi 30 euron lahjakortin Suomalaiseen kirjakauppaan. Sattumoisin olin jo ehtinyt ostaa hänelle joululahjaksi sen ainoan kirjan, jonka hän olisi lahjakortillaan ostanut (Reino Lehväslaihon uusin/viimeinen) eli lahjakortti oli periaatteessa tarpeeton hänelle. Siispä eräs kiltti, kiva Jonna omii lahjakortin itselleen. :D Issee ei vielä tiedä, että satuin käyttämään hänen lahjakorttinsa tänään. Enpä kyllä usko hänen sitä pahakseen pistävän, muuten kortti olisi ihan tosissaan jäänyt käyttämättä. Ja sitä paitsi en ostanut kirjoja vain itselleni, vaan ostin kirjoja myös lahjakortin alkuperäiselle saajalle. :)

Olen ehkä ollut hieman jälkijunassa alennusmyyntien kanssa, vaikka sillä on kyllä puolensa: hinnat ovat entisestään laskeneet. Toisaalta valikoima ei ole enää kovin laaja ale-kirjojen osalta. Onnistuin kuitenkin löytämään yhteensä kuusi kirjaa, joista kaksi menee isälleni. Ne olivat 4,95 kappale ja sotakirjoja kumpikin, Esa Siréniä ja Jorma Kurvisen neljän (?) teoksen yhteisnide. Eiköhän niillä saa anteeksi tuon lahjakortin käytön. :-D

Neljä kirjaa siis minulle, jee! En muista koska olisin viimeksi käynyt kirjakaupassa ja ostanut uusia kirjoja. Alunperin olin ajatellut ostaa Ulla-Lena Lundbergin Jään (joka on muuten nyt minulla kesken), mutta alennuspöydät vetivät minua puoleensa kuin liimapaperi kärpäsiä konsanaan. Tässäpä ne ovat hintoineen päivineen:


Onpas taas niin laadukas kuva, että heti saa selvää. :D 

Mutta joo, sarjakuvista kotiutin Simon Tofieldin Simonin kissan, tuo on aivan mahtava sarjakuva (olen lukenut toisen kirjan) ja siitä löytyy Youtubesta klippejä, katsokaa ihmeessä. Niille nauraa ihan kippurassa ja osa tuntuu olevan kuin suoraan omasta elämästäni. :D Hintaa tällä oli 7,95 € (laitan nyt sulkuihin alkuperäiset hinnat, jotta voin vielä hekumoida löydöilläni. Eli 11,95 €). En yleensä osta sarjakuvia, mutta tuo oli pakko saada, jokaisen kissanomistajan ehdoton ykkönen. :)

Jyrki Vainosen Swiftin ovella ei ollut varsinaisessa alepöydässä, pikemminkin edellisten alekirjojen hyllyssä. Hintaa löytyi 4,95 (33,10). Minun on pitänyt tuo lukea, mutta sitten se jotenkin jäi. Ehkä se nyt tulee luetuksi jossain vaiheessa.

Kristina Carlsonin William N. päiväkirja oli niin ikään herätevalinta, mutta vaikutti ihan lupaavalta. Hintaa tuolle tuli 4,95 (29,95).

Hanna Tuurin esikoisromaani Orapihlajapiiri lähti mukaani lähes ensimmäisenä, sillä luin joskus hänen ihan ensimmäisen teoksensa Vihreän saaren puutarhoissa, josta pidin kovasti. Sitten piti lukea hänen muitakin teoksiaan, mutta jotenkin sekin jäi. Onneksi tämä oli siellä minua odottelemassa, jee. :) Hintaa tällä oli 4,95 (26,95).

Olisi siellä ollut paljon muutakin mielenkiintoista ostettavaa tietokirjojen ja kaunokirjojenkin puolelta, mutta lahjakortti nyt oli rajallinen eikä minulla ollut itselläni rahaa laitettavaksi kirjoihin juuri nyt. Itselle jäi maksettavaksi vajaa kolme euroa, mikä ei sentään minua konkurssiin ajanut. Onneksi kirjasto on keksitty, jotta opiskelijakin voi sivistää itseään kirjallisuudella. :) Ainakin noiden kolmen viimeisen kirjan alkuperäiset hinnat ovat mielestäni aika kovia, vaikka tokihan niiden painamisesta jne. tulee kustannuksia.

Tällaista tällä kertaa, palaillaan piakkoin Jään arvostelun kanssa.

2 kommenttia:

  1. Meinasin itsekkin pari päivää sitte ostaa tuon Carlsonin kirjan, se vaikuttaa hyvältä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä mielenkiintoisen oloinen kirja, pitää lukea se pian! :)

      Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.