torstai 4. syyskuuta 2014

Kauneimmat kampaukset

Christina Butcher: Kauneimmat kampaukset - Klassiset ja modernit mallit arkeen ja juhlaan
192 s., Minerva 2014
alkup.  The Hairstyle Directory. The Ultimate Guide to Creating Classic & Modern Styles, 2013
suom. Anna Korolainen

Törmäsin Christina Butcherin ihanaan kampauskirjaan ensimmäisen kerran jo heinäkuussa, mutta halusin testailla kampauksia rauhassa ennen kuin sanoisin tästä kirjasta mitään. Kirja sisältää 82 mallia, mutta todellisuudessa moni näistä on ihan peruskampauksia, jotka jo aika moni varmasti osaa: palmikko, saparot, perusponnari ja niin edelleen. Lyhythiuksisille täytyy kuitenkin heti sanoa, että tässä kirjassa ei ole teille oikeastaan mitään, sillä lähes 100% kirjan kampauksista vaatii pitkät hiukset.

Vaikka jotkin kampaukset olivat jo ihan tuttuja, oli tästä kirjasta välillä kuitenkin niidenkin suhteen iloa, sillä ohjeista saattoi saada vinkkejä siitä miten kampauksen saa helpoiten aikaan. Tätä teosta tutkiessa todella huomasi, että ihan tavallisenkin kampauksen voi joskus tehdä useammalla eri tavalla. Esimerkiksi rentoon nutturaan sain tästä kirjasta hyviä vinkkejä ja muutenkin kampauksiin uusia ideoita. On mukavaa välillä vaihdella kampauksia, sillä joskus tuntuu siltä, että hiukset tulee laitettua aina samalla tavalla.

Erityiskiitosta tämä teos ansaitsee havainnollisista kuvista ja askel askeleelta -ohjeista, joita oli helppo seurata, kun vain luki huolellisesti ohjeet ennen kuin alkoi hiusten kanssa leikkimään. Lisäksi kuvia oli muutenkin kiva katsella ja inspiroitua erilaisista tyyleistä. Kampauksien mukana oli myös vinkit siitä, minkä kanssa kyseinen kampaus kannattaisi yhdistää.

Löysin tästä kirjasta pari ihan suosikikseni noussutta uutta juttua. Lettipantaa olin halunnut jo pitkään kokeilla, mutta en saanut sitä ikinä onnistumaan. Tästä kirjasta sain vinkit siihen. (Tukka näyttää kauhean klimppiseltä lettipantakuvassa, höh!) Kieputettu köysi, kuten kirjassa kampausta kutsutaan, oli taas ihan uusi juttu, mutta tykästyin siihen kovasti. Ihan vielä en kyllä saa sitä itse hiuksiini laitettua!


2 kommenttia:

  1. Tässä kirjassa on tosiaan selkeät ohjeet. Paljon on tullut tämän kirjan avulla tehtyä kampauksia. Aiemmin olin todella surkea laittamaan hiuksia, nykyään olen pikkuisen parempi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin sain ennen aikaan jonkinmoisen nutturan, letin ja perusponnarin. Letinkin opin tekemään joskus 18-vuotiaana.. :D Tässä olisi kyllä sellainen kirja, joka olisi mukava saada omaan hyllyyn. :)

      Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.