tiistai 30. huhtikuuta 2013

Huhtikuun luetut ja hyvää vappua!

Tuntuu taas, että kuukausi meni ihan tavattoman nopeasti. Minusta on tainnut tuntua siltä joka kuukausi, mutta tässä kuussa oikein erityisesti. Huhtikuun alkupuoli oli hyvin kiireistä aikaa, mikä verotti lukuaikaa ja myös lukuintoa. Lukuinnon pieneen hiipumiseen saattoi vaikuttaa myös maaliskuussa luetut monet "pakkokirjat", mutta nyt kuun lopussa alkaa taas tuntua oikein kirja-intoiselta.

Huhtikuu oli kiireisyydestään huolimatta oikein kiva kuukausi: lumet sulivat, pääsin kuokkimaan kukkapenkkejä, näin ensimmäiset leskenlehdet (kai se kesä sieltä on todella tulossa vihdoin!) ja sain myös kaksi kesätyöpaikkaa, jippijei! Pahimmat koulukiireet helpottavat tässä pikku hiljaa, esseitä on tekemättä, mutta koulupäiviä on enää 2 (kahdella seuraavalla viikolla yksi koulupäivä).


Lukukuukautena huhtikuu oli hyvin poikkeuksellinen, sillä luin paljon ulkomaisia kirjoja, kokonaista 5 kappaletta. Aluksi näytti siltä, että en oikein saa luettua mitään, mutta nyt loppukuussa into tosiaan palautui ja se näkyi kyllä täällä bloginkin puolella. Sain vietyä haasteita eteenpäin mukavasti lukemillani kirjoilla: eteenpäin menivät kaikki haasteeni, mikä on myös hyvin poikkeuksellista. Luin melko monta järkälettä, erikoista sekin. Yhteensä luin 12 kirjaa.

Tästä en blogannut:
Raija Jormakka ym.: Laskentatoimen perusteet

Näistä bloggasin:
Anneli Toijala: Myrskylintu
Charles Dickens: Suuria odotuksia
Bernhard Schlink: Lukija
Ulla-Lena Lundberg: Marsipaanisotilas
Saima Harmaja: Elämä on kaunis
Bram Stoker: Dracula
Nikolai Gogol: Pietarilaisnovelleja
Milla Paloniemi: Tassutellen
Joanne Harris: Appelsiinin tuoksu
Tove Jansson: Muumipappa ja meri

Huhtikuussa hankin myös pari kirjaa: kirppikseltä tänään Harrisin Kesäviiniä eurolla, kirjaston poistomyynnistä Aulikki Oksasen Kirsikkavarkaat eurolla ja kolme Linda Olssonia postareita vastaan kanssabloggaajalta. Niissä olisikin sitten luettavaa, odotan jo niiden lukemista ihan intoa täynnä. ;) Tuolla kirpparilla tänään bongasin myös Harry Potter ja liekehtivä pikari -kirjan, joka oli kirjaston poistomyynnistä ostettu. Arvatkaapa mikä oli laitettu kirpparilla hinnaksi. Kahdeksan euroa. Kyllä, kahdeksan! Ja kirjastosta ostettu 50 sentin hintaan. Tuo on ainut minulta puuttuva Potter ja oli vielä hyväkuntoinenkin, mutta en kyllä ruvennut siitä noin kovaa hintaa pulittamaan. :o

Toukokuussa aion lukea ihan mitä mieli tekee. Pari tietokirjaa pitää koulun vuoksi lukea, mutta muuten saan valita vapaasti kaiken. Ihana tunne pakkokirjojen jälkeen, huih. :) Tulen lukemaan mitä luultavimmin ainakin Laila Hirvisaarta ja jonkin dekkarin, mutta en vielä lyö mitään lukkoon, että ei tule kuristavaa pakon tunnetta. Muita suunnitelmia on jääkiekon mm-kisojen seuraaminen Suomen pelien osalta ja töiden aloittaminen kukkamyyjänä joskus kuun puolivälissä.

Palaillaan siis toukokuussa uusien kirjojen kanssa ja nyt HYVÄÄ VAPPUA KAIKILLE! :)


(Tippaleipiä a'la äiti! Mun suurinta vappuherkkua, joiden pitää olla paksuja ja pehmeitä. :)

4 kommenttia:

 1. Sinulla on ollut hyvä kuukausi kirjojen suhteen! Itsellä jäi aika nuivasti kahteen. (Tai oikeastaan kolmeen, kun sain juuri yhden novellikokoelman loppuun.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä lukukuukauteni tosiaan muodostui hyväksi paitsi määrällisesti myös laadullisesti, sillä onnistuin lukemaan tosi paljon minuun kolahtaneita kirjoja (Lundberg, Schlink, Appelsiinin tuoksu jne). Saa nähdä millaiseksi toukokuu muodostuu itse kullakin, sen olen ainakin saanut huomata, että kuukaudet eivät tosiaan ole lukemisen suhteen yleensä kovinkaan samanlaisia. :)

   Poista
 2. toivottavasti Olssonit ovat hyviä. Keräsin kaikki itselleni, mutta en saanut luettua. Tärkeintä mulle, etteivät olleet hukkaostoksia ja saat niistä iloa. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Laulaisin sinulle lempeitä lauluja" on tullut luettua joskus viime vuonna ja pidin siitä kovasti. Sen jälkeen olenkin halunnut sen omaksi ja ajatuksena on ollut tutustua Olssonin muuhun tuotantoon, mutta aina se on jotenkin jäänyt. Ehkä nyt tulee helpommin luetuksi, kun ne odottavat kotona jo valmiiksi. :-) Uskon kyllä, että niistä tulee olemaan minulle iloa. :)

   Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.