keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Liebster Award part 2Tunnustuksen säännöt:
1. Kiitä ihmistä, jolta sait tunnustuksen.
2. Vastaa sinulle esitettyihin 11:een kysymykseen.
3. Keksi 11 kysymystä.
4. Jaa tunnustus 11 blogille, jolla on alle 200 lukijaa.

Sain pari päivää sitten Kirjoihin kadonneelta Aletheialta Liebster Award -tunnustuksen, kiitos siitä! :) Tällä kertaa vastailen vain kysymyksiin enkä keksi uusia ja laita tätä eteenpäin, sillä sen tein jo aikaisemmin, kun sain Pihiltä naiselta tämän tunnustuksen. Aina mieltä lämmittää, kun näitä joku minulle haluaa antaa. :) Ja sitten Aletheian kysymysten kimppuun!

1. Mikä on lapsuutesi suosikki satuhahmo?
Pikku Myy, jota voittanutta ei vieläkään ole! Tuhkimo kuului myös suosikkeihini, sillä Disneyn piirretty on mielestäni aivan ihana.

2. Minkä genren kirjoja luet mieluiten?
Kyllä historialliset kirjat ovat kaikkein rakkaimpia ja kiinnostavat eniten. Siis historia, jota ei aina automaattisesti omana genrenään edes pidetä.

3. Kotimaista vai ulkomaista?
Kotimaista, kiitos. Se vain vetoaa enemmän ja tuntuu omimmalta.

4. Luetko runoja?
Silloin tällöin. Nyt on taas ollut pitkä tauko, mutta juuri tänäänkin lainasin runoteoksen kirjastosta. Katsotaan koska ehdin siihen tutustua.

5. Paras novelli(kokoelma)?
Luen aika vähän novelleja, mutta muistan kokoelmana ainakin Aino Kallaksen Lähtevien laivojen kaupungin tehneen minuun vaikutuksen. Niin ja Tuomas Kyrön mielensäpahoittajathan lasketaan kaiketi novelleiksi, niistäkin tykkään. 

6. Kuinka usein käyt kirjastossa?
Noin kerran viikossa, joskus useamminkin. Riippuu vähän siitäkin, että pitääkö etsiä koulujuttuihin materiaalia kirjastosta.

7. Saako kirjoihin tehdä hiirenkorvia?
Saa ja ei. Vanhoihin kirjoihin voi tehdä (julkaistu esim. 1970-luvulla), jos niitä on niissä jo valmiiksi, mutta ei uusiin. Ennen taitoin aina sivun kulmaa merkiksi, mutta olen siitä tavasta luopunut. Pysyy kirjat siistimpinä.

8. Kierrätätkö kirjoja?
En suuremmin, koska en malttaisi luopua mistään. Viime keväänä vein seurakunnan järjestämään kirjamyyntiin vanhoja kirjojani, myyntituotto meni johonkin kirkon ulkomaanavun tai vastaavan hyväksi.

9. Kuinka paljon kirjoja omistat?
Vaikea kysymys, sanotaan että noin 200 varmaankin. Laskin, että olohuoneen hyllyssä on reilut sata ja nuortenkirjoja on vielä lisäksi aika rieppaasti muualla säilössä.

10. Hauskin kirjamuistosi?
Tämä ei liity varsinaisesti lukemiseen, mutta pienenä oli kivaa käydä äidin kanssa kirjakaupassa. Oli myös huisia, kun sai ekan kerran itse ostaa kirjan. Hauskoja muistoja ovat myös ne, kun äiti luki meille. :)

11. Lempi sarjakuvasi?
Karvinen. Joskus tuntuu, että minä olen kuin Esko ja kissani ovat Karvinen ja Osku. Ainakin lapsukaisteni luonteet ovat hyvin samanlaiset kuin näillä sarjakuvahahmoilla. Myös Simonin kissa on hyvä ja ilmeikäs sarjakuva.

Tälläistä tänään, näkyillään taas! Tällä hetkellä luen nyt sitä Lundbergin Marsipaanisotilasta. :)

6 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisia kysymyksiä ja vastauksia. Olen samaa mieltä Disneyn piirretyistä ja Pikku Myystä.

  Odotan kovasti, että saan lukea mielipiteesi Marsipaanisotilaasta. Haluaisin lukea sen ennen kuin saan käsiini Jään. (125.kirjaston jonossa). Pitäisi muutenkin lukea enemmän kotimaista kirjallisuutta. Olen jo hieman kaavaillut luettavia, kun saan muut polttelevat luettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin tähän asti Marsipaanisotilas on ollut todella hyvä! Mukava kuulla, että arviotani odotetaan. :)

   Poista
 2. Kivan kun vastasit! :)

  Minulla on vähän sama ongelma noiden kirjojen kanssa, en malta millään luopua niistä. Vaikka hylly tila alkaa olla jo aika tiukilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu jotenkin saa aina noihin omiin kirjoihin kehitettyä jonkin kiintymyssuhteen. En etenkään malta luopua, enkä kyllä aiokaan, sellaisista kirjoista, jotka olen saanut lahjaksi joltakulta. Mutta nyt olen alkanut päästä yli tuosta tavasta ja aionkin myydä itse tai antaa johonkin vastaavaan tapahtumaan joitakin "vanhoja" kirjoja myytäväksi. :)

   Poista
 3. Vähän on tullut minullakin novelleja luettua. Nyt on pieni novelli-innostus puraissut, joten laitanpa tuon Lähtevien laivojen kaupungin muistiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi! Kallaksen tyyli on niin omalaatuinen, en ole kenenkään muun teoksesta löytänyt samanlaista tapaa kirjoittaa ja kertoa, että se on jo itsessään hyvän lukuelämyksen takaaja. :) Kokoelmasta etenkin novelli Vanhan Orgin kuolema on jäänyt mieleeni vahvasti.

   Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.