maanantai 1. huhtikuuta 2013

Maaliskuun luetut

Taas olisi aika listata kuukauden luetut. Minne se maaliskuukin nyt niin yhtäkkiä hurahti? Kuten kirjoittelin tuossa pari päivää sitten, olen viime kuussa joutunut lukemaan aika paljon kirjoja koulua varten. Lainahyllyssä odottelee monta mielenkiintoista kirjaa, joiden lukemista odotan. Toivottavasti tässä kuussa pääsen tarttumaan edes noihin lainattuihin, toukokuussa luen sitten omasta hyllystä. :)
 
Maaliskuu oli minulle oikein mukava kuukausi niin kirjojen kuin muidenkin asioiden suhteen. Sain kesätyöpaikan, lumi on alkanut sulaa ja kevätfiilis nousee, äiti ompeli mun keittiöön uudet verhot, söin kevään ekan pehmiksen ja opin tekemään nutturan! Tuosta nutturan tekemisestä oon niin kauan haaveillut, että se ei ole ihan mikään mitätön juttu. :D Lisäksi tapasin sellaisia kavereita, joita en ollut nähnyt noin vuoteen. Oli kivaa, kun vanha lukioporukka oli taas koossa. :)

Lukukuukauteni muodostui loppujen lopuksi yllättävän monipuoliseksi, vaikka tuntuu, että koulua varten piti lukea niin kaaamalan paljon. Luin aika paljon näytelmiä, kuten povasinkin kuun alussa tekeväni, ja blogissani oli ensimmäiset teemapäivät aiheenaan Minna Canth. Lastenkirjallisuus on nyt todellakin saanut hieman väistyä, kun helmikuussa luin sitä niin paljon, ja haasteita sain vietyä eteenpäin todella hyvin. Erityisesti 1800-luvun kirjoja sain luettua paljon, mutta myös maakuntahaaste meni eteenpäin ja TBR100 -listakin lyheni yhdellä teoksella. Poikkeuksellista maaliskuun luetuille oli se, että luin jopa 5 ulkomaista kirjaa, sillä blogiani pidempään seuranneet tietävät, että yleensä luen lähinnä kotimaista kirjallisuutta. Loppusaldo kuukaudelle on 16 kirjaa, joista yksi on yhteisnide, joten voi sanoa, että luin 20 teosta.

Näistä en kirjoittanut blogiini:
Raisa Alameri-Sajama (toim.): Nuortenkirjastotyön käsikirja
Heikki Poroila: Tekijänoikeus ja kirjastot - käytännön ohjeita kirjastoalan ammattilaisille
Jack Kerouac: Matkalla

Näistä kirjoitin:
Hella Wuolijoki: Niskavuoren tarina (sis. kaikki Niskavuori -näytelmät)
Terhi Rannela: Korkealle ja kovaa
Sisko Istanmäki: Liian paksu perhoseksi
Paula Havaste: Kolme käskyä
Minna Canth: Roinilan talossa
Minna Canth: Anna Liisa
Emily Brontë: Humiseva harju
Arthur Conan Doyle: Sherlock Holmesin muistikirja
Milja Kaunisto: Synnintekijä
Mary Shelley Frankenstein

Kuukauden suosikkikirjaksi nostan ehdottomasti Paula Havasteen Kolme käskyä, jolta uskalsin odottaakin paljon. Kuukauden positiivisimmat yllättäjät puolestaan olivat Mary Shelleyn Frankenstein ja Sisko Istanmäen Liian paksu perhoseksi. Rakkaita tuttuja kirjoja minulle jo olivatkin Humiseva harju ja Anna Liisa, joiden lukeminen uudelleen ei muuttanut käsityksiäni niistä.

Nyt huhtikuussa luen edelleen koulua varten kirjoja, mutta nyt alan jo toivottavasti päästä lukemaan omien mieltymysteni mukaan. Tiedän jo, että tämän kuun nihkein luettava tulee olemaan Stokerin Dracula, jonka olen jo kerran lukenut ja nyt on pakko virkistää muistia. Kirjallisuuspiiri kokoontuu tässä kuussa kaksi kertaa ja jää sitten tauolle. Ensimmäiselle kerralle pitää lukea alkuperältään saksankielinen kirja ja viimeiselle kerralle Joanne Harrisin teos. Häneltä olen lukenut aikaisemmin vain Pienen suklaapuodin, joten heittäkää toki suosituksia mitä kannattaisi lukea! :)

4 kommenttia:

 1. Lueppa Joanne Harrisin Herrasmiehiä ja huijareita, se oli hyvä kirja. :) Oi pehmistä, itse en ole vielä päässyt nautiskelemaan ensimmäisestä kevään pehmiksestä. Ehkäpä tässä kuussa. :) Oi Humiseva Harju <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistän korvan taakse tuon Harrisin kirjan, googletinkin ja vaikutti ihan lupaavalta. :)

   Toivottavasti sinäkin pääset pian nauttimaan kevään ekaa pehmistä! Sitä parempaa ei varmaan ole, liekö taika sitten siinä, että pehmistä harvemmin saa. :D

   Poista
  2. Minä en puolestani yhtään lämmennyt tuolla Herrasmiehiä ja huijareita-kirjalle. Moni siitä on kyllä tykännyt. Karamellikenkiä olen kuullut monen kehuvan, sen ajattelin itse lukea seuraavaksi Harrisilta.

   Blogissani on sinulle tunnustus. :)

   Poista
  3. Toi Karamellikengät vois kans olla potentiaalinen vaihtoehto, kun on kerran jatkoa Pienelle suklaapuodille. :)

   Ja kiitos tunnustuksesta! :)

   Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.