perjantai 31. toukokuuta 2013

Toukokuun luetut

Kylläpäs tuntuu vaikealta uskoa, että toukokuu on jo lopuillaan ja huomenna alkaa kesäkuu. Kesäkuun ensimmäinen on muuten kissojeni syntymäpäivä, jee. :D Vanhempi täyttää 7 ja nuorempi 5, on ne vaan muka isoja poikia jo. :) Toukokuu on ollut kaikin puolin ihana kuukausi, säät ovat todella hellineet ja olenkin työpaikallani paahtunut jo todella ruskeaksi. Tänään satoi ensimmäisen kerran kahteen viikkoon, ja kyllä sitä olikin odotettu. Nyt ilma on ihanan raikas ja luonto saa taas lisää kasvuvoimaa. Kuun puolivälissä bongasin kuvassa olevat kukkivat rentukat kotipihani ojasta ja on pakko sanoa, että tänä vuonna ne kukkivat poikkeuksellisen myöhään. Tänään istutin kesäkukat purkkeihin, sillä vaikka aluksi kesä tuntui olevan useita viikkoja myöhässä, nyt se tuntuu olevan hyvinkin aikaisessa ja pitkällä.

Toukokuun 13. jäin koulusta lomalle ja palautin viimeisetkin koulutehtävät ennen kuin aloitin taas työt kukkamyyjänä. Koska enää ei ole koulutehtäviä, on lukemiselle jäänyt enemmän aikaa, minkä kyllä huomaa selvästi täällä blogikin puolella. Totesin huhtikuun luettuja listatessani, että haluaisin lukea toukokuussa Laila Hirvisaaren tuotantoa ja jonkin dekkarin, ja kerrankin todella toteutin aikeeni. Luin toukokuussa 16 kirjaa, joista yksi oli nuortenkirja, kaksi tietokirjaa, kaksi dekkaria, kaksi sarjakuvaa, yksi romanttinen, yksi novellikokoelma ja loput vähän sitä sun tätä, pääasiassa historia-aiheisia kirjoja. Haasteista meni eteenpäin sarjishaaste ja maakuntahaaste, joiden lisäksi TBR100 -listani lyhentyi parilla teoksella.

Nämä kirjat luin:
Antti Hopia ja Nina Laakko: Kirjaston kissat - Pyhän kalan salaseura
Anni Nykänen: Mummo
Jennifer Worth: Hakekaa kätilö!
Aulikki Oksanen: Kirsikkavarkaat
Renate Dorrestein: Hyvä äitipuoli
Enni Mustonen: Tunteiden lukukausi
Markku Ropponen: Puhelu kiusaajalta
Laila Hietamies: Sonja
Laila Hietamies: Valkoakaasiat
Laura Save: Paljain jaloin
Veikko Huovinen: Havukka-ahon ajattelija
Inka Nousiainen: Kirkkaat päivä ja ilta
Päivi Alasalmi: Valkoinen nainen

Näiden kirjojen lisäksi esittelin blogissa kirjahyllyni sekä kirjoitin Layers -lastenkirjaprojektin näyttelystä, joka oli esillä Seinäjoen pääkirjasto Apilassa. Kaiken kaikkiaan melko mainio kirjallinen kuukausi. Lisäksi sain naapurin mummolta, joka tyhjäsi kirjahyllyään muuton edellä, itselleni viisi aika upeakantista kirjaa. En tiedä tulenko niistä kaikkia lukemaan koskaan ja milloin tartun niihin, jotka varmaankin joskus luen, mutta kansien takia ne oli pakko ottaa hyllyyn. Siitä pinosta löytyy Tolstoin Kasakat, Turgenevin Aateliskoti, Dostojevskin Sorrettuja ja solvattuja sekä W. Somerset Maughamin Kirje ja Catalina. Viimeksimainittu on minulle täysin tuntematon kirjailija, Tolstoilta ja Dostojevskilta olen aikaisemmin lukenut yhdet teokset ja Turgenevista vain nimi on tuttu.

Toivottavasti kesäkuu jatkuu yhtä aurinkoisissa ja kirjarikkaissa merkeissä. Hyvää lukukuuta kaikille! :)

6 kommenttia:

 1. Onpas sinulla ollut ahkera kuukausi!! Hakekaa kätilö on sellainen kirja mihin haluaisin kovasti jo tarttua :)
  Niin ja paljon onnea kisuillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat kiittävät ja kumartavat! :)

   Tuo Hakekaa kätilö on kyllä todella mielenkiintoinen teos, nyt en tiedä mikä olisi perjantai-iltojeni ilo, kun sarja kaiketi loppui viime viikolla. :D

   Poista
 2. Sinä olet kyllä ehtinyt lukea paljon! Vau!

  Minultakin terkkuja kisuille! Omat karvapötkötkin täyttivät juuri vuosia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oli kova vauhti päällä. Nyt sitten taas tuntuu, että ei oikein jaksaisi lukea: kiinnostaisi kyllä, mutta iltaisin on liian väsynyt. :P

   Kissat lähettävät takaisin terveisiä, mutta eivät samoja. ;)

   Poista
 3. Oletpa ehtinyt lukemaan paljon. :)

  VastaaPoista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.