maanantai 2. syyskuuta 2013

Maunon kaupunki

Katri Tapola (teksti) & Kristiina Louhi (kuvitus): Maunon kaupunki
31 s., Tammi 2008

Maunon kaupunki on Katri Tapolan ja Kristiina Louhen ensimmäinen yhteinen kuvakirja. Se kertoo kaupunkilaispoika Maunosta, jolla on erinomaisen hyvä mielikuvitus ja todellinen kiinnostus eläintieteeseen. Mauno osoittaa, että kaupungissakin voi törmätä vaikka minkälaisiin otuksiin, kunhan vain osaa katsoa tarpeeksi tarkkaan.

Mielestäni tämä kirja oli juoneltaan jotenkin omituinen. Vaikka tämä ilmentääkin erinomaista mielikuvitusta ja on puettu mainiosti Maunon mielikuvituksen tuotteeksi, niin minuun tämä ei oikein uponnut. Tässä tapahtuu paljon asioita, jotka kyllä liittyvät toisiinsa, mutta tuntuvat jäävän jotenkin irrallisiksi. Lisäksi tässä kirjassa välillä tuntuu, että Mauno kaipaisi enemmän virikkeitä tai että hän on oikeasti hieman kummallinen, aivan kuin hän ei tajuaisi, että mistä oikeasti on kyse ja että kaikki on hänen mielikuvituksensa tuotetta.

Mielestäni Tapola kuitenkin on saanut tekstiinsä hyvin mukaan sen perusajatuksen, että kaupungissakin on kaikenlaista mielenkiintoista nähtävää, tehtävää ja koettavaa eikä kaikki ole vain betoniviidakkoa ja laatikkotaloja. Minä jotenkin näkisin tämän asian niin, että Tapola haluaa puhua kaupungissa asuvien lapsiperheiden puolesta ja kuvata sitä, että kaupungissakin on virikkeitä ja siellä voi elää onnellisen lapsuuden.

Kristiina Louhen kuvitus on mielestäni jälleen kerran onnistunut, mutta mitäpä muuta lempikuvittajaltani odottaisinkaan. Louhi täydentää mainiosti Maunon mielikuvituksekasta kaupunkikuvaa, sillä kuvat kertovat myös paljon sellaista, mitä ei sanoista löydy. Kuvitus ansaitsee erityismaininnan värien käytöstä, joka on todella hyvää ja iloisen näköistä. Kuvituksessa on välillä miltei jotain kömpelöä, mutta toisaalta se sopii erinomaisesti tämän kirjan tunnelmaan ja sen pirteään ja mielikuvituksekkaaseen sekamelskaan.

♠♠♠

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.