torstai 31. heinäkuuta 2014

Heinäkuun luetut

Ihana heinäkuu on nyt loppusuoralla enkä voi mitenkään käsittää sitä. Heinäkuuni oli niin upea kaikin puolin, että tuntuu haikealta kääntää kalenterin lehti, vaikka kaikki tapahtumat elävät muistoissani mukana. Yleensä heinäkuu on minulle hieman surumielinen kuukausi ja voisi sanoa, että milteipä jopa inhokkikuukauteni, sillä se alkaa olla jo luopumista kesästä: valoisista öistä, silmiä huikaisevasta vihreydestä ja uuden alun tunteesta. En ole tänäkään vuonna täysin välttynyt näiltä tuntemuksilta, vaikka kuukauteni olikin kaikin puolin mukava.

Heinäkuussa tapasin kavereita tiheään tahtiin, kävin uimassa, viihteellä, mökkeilemässä, yövyin teltassa, työskentelin kirjastossa ja ehdin vielä lukemaankin paljon. Tuntuu, että sosiaalinen elämäni on huipussaan ja minä todella elän kesääni, sillä kesäähän on vielä paljon jäljellä! Tuija Lehtisen uutuusteos Tyttö elää kesäänsä sopi siis nimensä puolesta heinäkuun luettuihini täydellisesti.

Elokuussa lomailen ja toivottavasti ehdin lukemaan paljon. Lainasin paksun pinon kirjoja eilen, ja ne kaikki ovat vähintään muutaman vuoden takaa. Tämä vastapainoksi sille, että uutuusahmintani uhkaa nousta järkyttävän suureksi. Välillä tuntuu, että ryntään vain edellisen uutuuden parista seuraavan kimppuun, vaikka tarjolla olisi niin paljon mielenkiintoisia vanhempiakin teoksia. Heinäkuun luetuista 6/11 oli uutuuksia, hui.

Heinäkuun luettuni ovat:
Fjodor Dostojevski: Netotška Nezvanova 
Eppu ja Anna Nuotio: Venla T:n rakkaudet 
Enni Mustonen: Hukkakauraa ja Saako olla muuta? 
Toni Morrison: Koti 
Finn Zetterholm: Lydian salaisuus 
Tittamari Marttinen: Viivi ja pitkä kuuma kesä 
Kaarina Helakisa: Taivaskissa

Heinäkuuni oli melko nuortenkirjatäyteinen, kuten huomata saattaa. Yksi parhaista lukukokemuksistani olikin Lehtisen teos, samoin Valan dekkari teki vaikutuksen. Toni Morrisonista muodostui minulle todellinen löytö, ja hänen teoksiinsa aion ehdottomasti tutustua lisää. Muutenkin lukukuuni oli melko hyvä niin määrällisesti kuin laadullisestikin. Toivon mukaan elokuu jatkaa samaa linjaa.Nyt toivotan teille kaikille valoisaa, lukuelämyksellistä ja ihanaa elokuuta!

2 kommenttia:

 1. Onneksi elokuukin on vielä kesäkuu, niin ei tarvitse kesää kuitenkaan hyvästellä heinäkuun mukana.

  Sinä se ehdit aina lukea niin paljon! Huh ja hei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri siksi pidänkin elokuusta paljon enemmän kuin heinäkuusta: se luo uutta toivoa jatkuvasta kesästä.

   Heinäkuu oli kyllä kieltämättä todella hyvä lukukuukausi, etenkin kun koko vuosi on ollut minulle aikaisempaa hiljaisempi.

   Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.