sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Simonin kissa: Tuplasuperjättipakkaus

Simon Tofield: Simonin kissa - Tuplasuperjättipakkaus
404 s., Gummerus 2013
 
Simonin kissa on yksi suosikkisarjakuvistani, ja olen kirjoittanut melkein kaikista aikaisemmista albumeista tänne. Tämä Tuplasuperjättipakkaus sisältää parhaita paloja näistä albumeista, mutta myös uusiakin juttuja löytyy. Eikä kyllä haittaa ollenkaan, vaikka jonkin jutun olisi jo useampaankin otteeseen "lukenut", sillä Simonin kissa jaksaa hymyilyttää yhä uudelleen.
 
"Lukenut" on lainausmerkeissä siksi, että tässä sarjakuvassa ei ole varsinaista tekstiä ollenkaan, vaan kaikki perustuu piirroksiin. Olen jo aikaisemmista albumeista kirjoittaessani todennut, että Tofield onnistuu hienosti luomaan pienillä jutuilla ilmeikkäitä ja eloisia kuvia, jotka kertovat todella paljon. Tätä asiaa en voi olla ihmettelemättä ja ihastelematta joka kerta, kun albumin avaan.
 
Simonin kissa on tuttuine ja uusine temppuineen yhtä hauska kuin aina ennenkin, siitä ei pääse mihinkään. Mielestäni aikaisemmista albumeista oli koottu melkoisen hyvä kokonaisuus, joka etenee hieman aihepiireittäin, vaikka selkeää jakoa ei olekaan tehty. Erityisesti minua huvittivat mahdollisimman aidot, vaikkakin toki kärjistetyt ja huumorilla väritetyt tosielämän kuviot: mitä kaikkea kissa keksiikään huomiota saadakseen tai ihan vaikka kiusatakseen. Joitakin tosielämässä koettuja juttuja (kuten että kissa varastaa ruokaa lautaselta, koettu on) oli kehitelty hyvin eteenpäin ja saatu hyvin hauskoiksi ja humoristisiksi tempauksiksi, mikä kyllä kertoo Tofieldin idearikkaudesta.
 
Simonin kissan parissa viihtyisin edelleen, joten toivottavasti albumeita tulisi vielä lisääkin.
 
 ♠♠♠♠½

Lisää Simonin kissaa blogissani: Simonin kissa, Simonin kissan pentu, Simonin kissa vs. maailma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.