torstai 17. marraskuuta 2016

Kaunein joulu - Ideoita ja sisustusvinkkejä joulukotiin

Ilona Pietiläinen: Kaunein joulu - Ideoita ja sisustusvinkkejä joulukotiin
191 s., Docendo 2016
 
Ilona Pietiläisen nimi on minulle sisustuskirjailijana tuttu, mutta en ole aikaisemmin tutustunut hänen teoksiinsa. Tänä vuonna jouluinnostukseni on kuitenkin ollut aikaisempia vuosia voimakkaampaa, joten joulukirjat ovat myös herättäneet kiinnostukseni aikaisempaa selkeämmin. Niinpä myös Pietiläisen uusin teos Kaunein joulu - Ideoita ja sisustusvinkkejä joulukotiin päätyi luettavakseni.
 
Täytyy myöntää, että kirja on kaunis ja Pietiläisellä tuntuu riittävän ihania sisustusideoita ja joulumieltä! Tätä kirjaa oli mukava tutkia, mutta monikaan kirjan ideoista ei ole minun kodissani niin vain toteutettavissa, sillä kolme kissaani pitävät huolen siitä, että mitään sieviä asetelmia on turha yrittää hyllyihin, pöydille tai muille tasoille kehitellä. Joitakin minunkin huushollissani toteuttamiskelpoisia ideoita jäi kuitenkin mieleen hautumaan. Erityisesti kiinnostuin suolan kasvatuksesta ja vesikristalleista, mutta on kyllä silti enemmän kuin todennäköistä, että kokeilematta jää. Fiilistely on mukavaa, ja juuri siihen tällaiset kirjat ovat omiaan, mutta harvemmin etenen toteutuksen tasolle.
 
Toteutuksen tasolle etenemistä ainakin tämän kirjan kohdalla hidastaisi myös se, että olisin yksinkertaisesti kaivannut hieman tarkempia ohjeita joidenkin askartelujen tekemiseen. Olin odottanut, että tässä kirjassa olisi nimen omaan ohjeita (ja olihan niitäkin, mutta usein melko epätarkkoja ja lyhyitä vaihekuvauksia), joten tällainen fiilistelevä ja "vinkkaava" ote tuli minulle hieman yllätyksenä. En ole sillä tavalla luova, että pystyisin parin ohjenuoran avulla tekemään vaikkapa havukranssin oveani koristamaan, joten tarvitsisin sellaiseen toimeen ryhtyessäni huomattavasi tarkempia ohjeita kuin tässä kirjassa oli. En tosin tiedä löytyykö Pietiläisen blogista aina tarkempia juttuja ja kirja(t) on vain sivutuote ja sisältää parhaita paloja. Tämän teoksen parasta antia kuitenkin minulle oli hyvin toteutettu kuvitus, jossa silmä todella lepäsi.
 
Kokonaisuutena tämä oli kuitenkin mukava portti kohti joulua, sillä kirjan kuvia katsellessa oli kiva virittäytyä joulutunnelmaan.

2 kommenttia:

  1. Oi, oi! Joulukirjat ovat ihania juuri sen selailu- ja fiilistelyarvonsa takia. Yhtään en omista, mutta etenkin Olgan jouluun (Vai mikä Olgan perheen joulu se nyt on..?) haluaisin tutustua. Joululehtiä kyllä männävuosina ostelin useammankin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä iloinen, että olen nyt "löytänyt" joulukirjat! :) Olgan joulusta kirjoitan tässä lähiaikoina, on muuten ihana kirja ja sain siitä valtavasti inspiraatiota - olen jo testannut peräti kolmea ohjetta ja muutamaa ajattelin vielä kokeilla. Sen kirjan kyllä haluaisin omaksi. :)

      Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.