lauantai 5. marraskuuta 2016

Kummajaisten kylän salaperäinen syksy

Mervi Heikkilä ja Jussi Matilainen: Kummajaisten kylän salaperäinen syksy
 kuvitus: Miranda Mord
146 s., Haamu 2016
a-kappale kustantajalta, kiitos!
 
Kummajaisten kylän salaperäinen syksy on kolmas osa Mervi Heikkilän ja Jussi Matilaisen Kummakylä-sarjaan. Sarjan aikaisemmat osat ovat Kummajaisten kylä ja Kummajaisten kylän kuuma kesä.
 
Syksy on saapunut Korpikylään ja jo aikaisemmista osista tutut nuoret Sara, Niko, Aino, Otto, Riku ja Sampo aloittelevat kukin kouluvuottaan. Osa heistä on jo siirtynyt yläkouluun, mutta ystävyys jatkuu edelleen, joskin eri kouluissa kulkeminen askarruttaa joitakin heistä. Nuoret puuhailevat vapaa-aikana erilaisten harrastusten parissa, mutta kun Rikun isä tahtoo rakennuttaa kunnan tuleville mäkihyppytoivoille ja etenkin omalle pojalleen ison hyppyrimäen Susivuorelle, alkaa tapahtua kummia. Omituinen poltetun pihkan haju leijuu metsässä ja villieläimet tunkevat kotipihoihin. Myös Miina-mummo käyttäytyy kummallisesti ja katukuvaan ilmestyy erikoinen harmaahiuksinen kulkija.
 
Siinä missä pidin sarjan avausosaa todella kiinnostavana ja kokonaisuudessaan oikein onnistuneena teoksena, niin koin toisen osan jokseenkin latteana ja ajelehtivana kokonaisuutena. Nyt voin ilokseni kuitenkin sanoa, että Kummajaisten kylän salaperäinen syksy palaa jälleen samalle tasolle avausosan kanssa! Mielenkiintoni pysyi todella hyvin vireillä, yliluonnollisia juttuja oli keksitty nokkelasti ja juoni pysyi hyvin kasassa. Nuorten arki näyttäytyy mielestäni tässä sarjassa yleensäkin hyvin uskottavana ja tässäkin teoksessa he pohtivat ystävyyttä, ihastumista, kotiasioita sekä harrastuksia ja oman tiensä löytämistä. Pelkästä yliluonnollisten juttujen kohtaamisesta ei siis ole edelleenkään kyse, ja hyvä niin.
 
♠♠♠♠½

3 kommenttia:

  1. Minäkin pidin tästä, niin kuin olen pitänyt koko sarjasta. Yliluonnollisuus on mukava lisä, mutta kun pääroolia näyttelee nuorten elämä on se kaikkein parasta. :)

    VastaaPoista
  2. Olen samaa mieltä, että nuorten elämän kuvaukset ovat uskottavia ja onnistuneita. Pidin tästä ja myös edellisistä osista.

    VastaaPoista
  3. En tiedä miksi minä en jotenkin erityisesti pitänyt kakkososasta, sillä olen kuullut oikeastaan kaikkien sanovan, että ovat pitäneet jokaisesta osasta yhtä paljon. Ehkä yhtenä syynä on se, että jäin siinä kaipaamaan sitä "kummaa", jota sarjan ja teoksen nimi antoi odottaa sen sisältävän. Mutta hyvä, että ovat taas saaneet mukaan enemmän yliluonnollista maustetta! :)

    VastaaPoista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.