torstai 14. helmikuuta 2013

Haasteita

Tänään minulla onkin hyvää aikaa vastailla haasteisiin, joita olen nyt saanut oikein kaksin kappalein! Toisen haasteen sain Valpurilta The Wonderful World of Books -blogista ja toisen sain Veralta Vera(n) Italia -blogista. Kiitoksia molemmille. :)

Haasteen säännöt ovat seuraavanlaiset:
1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.  
2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen.  
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Heidän pitää valita 11 bloggaajaa jolla on alle 200 lukijaa.
5. Sinun pitää kertoa kenet olet haastanut.
6. Ei takaisin haastamista.

Koska olen jo kerran tehnyt tämän haasteen ja kertonut 11 asiaa itsestäni sekä haastanut ihmisiä tähän, jätän kyseiset osiot nyt väliin tällä kertaa. Sen sijaan vastaan Valpurin ja Veran kysymyksiin.

Valpurin kysymykset:
1. Mikä sai sinut aloittamaan bloggaamisen?
Muiden blogit näytti niin kivoilta ja päätettiin Elinan kanssa aloittaa yhteinen blogi. Yksin en olisi varmaan tähän ryhtynyt alun alkaen, mutta tässä sitä mennään. :)
2. Mikä on tällä hetkellä vaikeinta elämässäsi?
Aamuherätykset ja stressaantuminen, tietynlainen epävarmuus asioiden suhteen ehkäpä.
3. Oletko yökyöpeli vai aamuvirkku?
Herään yleensä aikaisin vapaapäivinänikin, mutta viime aikoina on väsyttänyt sekä aamulla että illalla. Mutta yleensä aamuvirkku, koska sitten ehtii tekemään paljon enemmän päivän aikana. Aikainen Jonna tekemään ehtii! :D
4. Mikä on suurin unelmasi?
Tällä hetkellä varmaan valmistua ajallaan tuolta koulusta ja saada työpaikka mahd. pian sen jälkeen. Siihen on vielä matkaa. :)
5. Mikä on lempiruokasi tai ruoka-alueesi?
Tykkään ihan tavallisista ruoista yleensä, mutta tykkään maistella uuttakin. Etenkin kasvisruoat vetävät minua nykyään puoleensa. Lemppariruokiin kuuluu esimerkiksi porkkanasosekeitto ja makaronilaatikko.
6. Millainen olet luonteeltasi?
Huumorintajuinen, suhteellisen positiivinen, ystävällinen. Näin esimerkiksi.
7. Koskettavin kirja, jonka olet lukenut?
Vicki Myron: Kirjastokissa.
8. Mitä muuta harrastat bloggaamisen ja lukemisen lisäksi?
Lenkkeilyä, kirjeenvaihtoa ja vaihtelevasti neulomista.
9. Paras lukemasi klassikko?
Ulkomaisista varmaan Humiseva harju tai Tuulen viemää, myös Kertomus sokeudesta on loistava. En voi valita yhtä. :D Kotimaisista Anna Liisa, Tuntematon sotilas ja Pohjantähti-trilogia.
10. Onko sinulla ns. ikuisuusprojekteja?
Oh yes, jos laihduttamisen lasketaan. :D Muuten ei.
11. Oletko mielestäni eniten suomalainen, eurooppalainen vai maailmankansalainen?
Suomalainen. Kotimaa on minulle tärkeä, enkä ole edes käynyt ulkomailla kuin kerran, joten ei kai sitä silloin voi olla maailmankansalainen ainakaan. :D


Sitten Veran kysymykset. Olinkin ajatellut joskus tehdä tämänkaltaisen teemapostauksen, mutta tässäpä näitä asioita tulee nyt sitten käänneltyä. :)

1. Minkä kirjan olisit halunnut itse kirjoittaa?
Jonkun tosi hyvän tietty. En ole tätä asiaa ennemmin edes miettinyt, mutta sanotaan nyt vaikka Tuulen viemää tai Humiseva harju. Tai edes jotakin niiden tasoista!
2. Jos pitäisi valita, olisitko mieluumin palkittu ja kriitikoiden arvostama, mutta vähän myyvä kirjailija vai mieluumin lukijakunnan rakastama, hyvin myyvä kirjailija?
Viimeinen ehdottomasti. Ei ole mitään järkeä haluta olla arvostettu vain tietyltä taholta, koska sitten se oma suuri saavutus ei jää kenenkään mieliin ja hukkuu massaan.
3. Jos saisit valita kenet tahansa elävän kirjailijan illallisseuraksesi, kenet valitsisit?
Varmaan Anna-Leena Härkösen, jonka kirjoja olen arvostanut yläasteelta saakka.
4. Jos saisit puhallettua yhden illan ajaksi henkiin kenet tahansa kuolleen kirjailijan, kenet valitsisit illallisseuraksesi?
Minna Canth. Toinen kirjailija, jota olen arvostanut useita vuosia. Vahva nainen, joka piti mielipiteistään kiinni.
5. Jos sinun pitäisi valita, minkä kirjan päähenkilö olisit?
En oikein osaa sanoa kuka haluaisin olla, mutta olen aina pitänyt Ylpeyden ja ennakkoluulon Elizabeth Bennetistä. Olisin sitten vaikka hän.
6. Jos sinun pitäisi muuttaa jonkun kirjan ympäristöön, kuten se tarinassa kerrotaan, minkä kirjan valitsisit asuinpaikaksesi?
Moni suosikkikirjani sijoittuu johonkin ankeaan aikaan tai siinä tapahtuu muuten ikäviä asioita, kuten sotaa ja kuolemaa. Harry Potterin maailmassa olisi mielenkiintoista piipahtaa, mutta en usko, että haluaisin jäädä jonnekin pitemmäksi aikaa. :)
7. Minkä kirjan (vain yksi!) valitsisit autiolle saarelle?
Jonkin yhteisniteen ehkä. ;) Esimerkiksi Täällä Pohjantähden alla -trilogian. Tai sitten Tuulen viemää. Joutuisin varmaan arpomaan näiden välillä.
8. Mikä kirja on tuottanut suurimman pettymyksen?
Yhtäkkiseltään mieleen nousee Anna Karenina, jolta odotin aikanaan paljon, mutta joka ei ihan ollutkaan sitä mitä kuvittelin.
9. Mikä kirja on ollut suurin positiivinen yllätys?
Ehkä Kate Atkinsonin Ihan tavallisena päivänä, koska hänen teoksensa Museon kulisseissa oli asettanut odotukseni aika alhaalle ja Ihan tavallisena päivänä yllätti täysin erinomaisuudellaan.
10. Miten haluaisit lukijoiden luonnehtivan kirjoittamaasi kirjaa?
Raikas, omanlaisensa, mielenkiintoinen, hyvin kirjoitettu.
11. Jos pitäisi valita kirjoittamisen ja lukemisen väliltä, kumman valitsisit?
Lukemisen. Se vain on minulle rakkaampaa.

2 kommenttia:

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.