lauantai 16. helmikuuta 2013

Tunteita ja toilauksia: Amor Ankkalinnassa

Iines: Tunteita ja toilauksia - Amor Ankkalinnassa
256 s., SanomaMagazines 2006
suom. Katja Kärkkäinen sekä Aku Ankan taskukirjan ja Roope-setä -lehden toimitukset
toim. A. Hulkkonen, J. Kovanen, R. Perälä & K. Valli

Suhteeni Ankkalinnaan ja kaikkiin Aku Ankka-, Mikki Hiiri-, Roope-setä ym. sarjakuviin on hyvin selkeä: en tykkää. Ankronikka oli kiva tv-sarja ennen ja siitä tykkäsin kovasti, mutta nämä sarjakuvaversiot eivät oikein iske. Tämä esittelemäni teos "Iines: Tunteita ja toilauksia" on poikkeus, sillä tästä olen pitänyt kovasti. Sain tämän kirjan joskus SistersClub -kirjakerhosta ja olen lukenut tämän useampaan otteeseen, vaikka viime kerrasta onkin vierähtänyt jo vuosia.

Tämä sarjakuvateos on tehty ja koottu ystävänpäivää ajatellen, sillä se sisältää kaikenlaisia lemmentarinoita Ankkalinnasta: Mortti ja Vertti ihastuvat, Roope-setä rakastuu ja Aku ja Iines nyt ovat vain Aku ja Iines. Olen ehkä pitänyt näistä sarjakuvista niin paljon siksi, että kaikissa on sama teema ja niitä käsittääkseni harvemmin on mukana lehdissä tai taskukirjoissa. Tämän kokoamisen idea välittyy lukijalla hyvin.

Oikeastaan vasta nyt kiinnitin minkäänlaista huomiota tämän teoksen piirrostyyleihin. Ne ovat osasta hyvinkin moderneja verrattuna alkuperäiseen piirrostyyliin. En oikein tykkää tästä modernimmasta versiosta, se on jotenkin niin pyöristettyä ja särmätöntä. Se ei nyt kuitenkaan juuri lukukokemusta haittaa, mutta pisti vain silmään tällä kertaa. Vaikka en pidäkään muista Aku Ankoista jne., niin silti sanon, että alkuperäinen tyyli toimii kaikkein parhaiten. Sellaisilta niiden hahmojen vain kuuluu näyttää!

Mielestäni nämä tarinat ovat hauskoja ja nostavat esiin eri puolia tutuista ankkalinnalaisista. On kiva lukea muunkinlaista heistä kertovaa sarjakuvaa kuin sellaista, jossa Roope on itara vanha kärtty ja Aku tunaroi aina kaiken. Lisäksi tykkään tästä varmaan siksikin, että tässä on enemmän naishahmoja mukana ja tämä on suunnattu nimen omaan tytöille. Mukavaa on myös, että Roopen entiset rakastetut pääsevät esiin ja pojista Mortti ja Verttikin ovat mukana tässä sarjakuvassa. Kuten tästä käy ilmi, olen lukenut joskus Roope-setiä ja Aku Ankkoja, vaikken niistä ole tykännytkään enemmin.

Suosittelen tätä teosta ennen kaikkea kaikille näiden hahmojen ystäville. Ymmärtääkseni tämä on harvinaisempi teos siinä mielessä, että se on kai ollut saatavilla vain SanomaMagazinesta. En toki ole tästä varma, mutta tätä ei ihan välttämättä löydy joka kirjastosta tai mistään kirjastosta, jos tämä todellakin on ollut vain jonkin kerhon oma juttu. Mutta jos saatte tämän käsiinne, niin lukekaa ihmeessä.

♠♠♠♠

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.