tiistai 27. lokakuuta 2015

Jutan voimakirja

Jutta Gustafsberg: Jutan voimakirja
167 s., WSOY 2015
 
Heti kun kuulin Jutta Gustafsbergin kirjoittaneen kirjan, päätin ihan mielenkiinnosta varata sen. En oikeastaan odottanut tältä kirjalta mitään erityistä, mutta jotenkin Jutan julkisuuskuva on ollut sellainen, että olen alkanut pitää hänestä. Jutan positiivinen elämänasenne luo iloa ympärilleen. Olen joskus katsonut ohimennen Jutan tv-sarjoja ja hiljattain jämähdin tv:n ääreen katsomaan koko ohjelman, kun Maria Veitola yökyläili sarjassaan Jutan luona. Jutan elämänasenne välittyy hyvin myös tästä Jutan voimakirjasta, jossa Jutta paitsi antaa palan itsestään myös esittelee niitä keinoja, joilla kuka tahansa voi lähteä parantamaan omaa oloaan.
 
Tässä kirjassa Jutta nostaa esille paitsi liikunnan, unen ja ruokavalion merkityksen fyysiselle hyvinvoinnille, myös unelmoinnin, onnistumisen tunteiden ja ihmissuhteiden merkityksen henkiselle hyvinvoinnille. Laaja paketti siis, ja jokainen voi poimia sieltä oman juttunsa oman hyvinvointinsa parantamiseen. Tätä kirjaa voikin lukea vain sieltä täältä itseä kiinnostavista kohdista tai vaikka koko kirjan.
 
Jutta Gustafsbergissä pidän siitä, että hän mielestäni aidosti hyväksyy ihmisten erilaisuuden. Vaikka hän näkyykin diettiohjelmissa ja hänellä on oma painonpudotukseen erikoistunut yritys FitFarm, hän ei silti oleta kaikkien ihmisten olevan samasta muotista tehtyjä. Minusta tuntuu, että hän haluaa ihan oikeasti tuoda ihmisille parempaa mieltä ja oloa, ja juuri siksihän tämä kirja on kirjoitettu: tsemppaamaan ihmisiä. Itse en tiedä löysinkö tästä kirjasta mitään ihmeellistä ja uutta tietoa, sillä olen itse hyvin tyytyväinen paitsi elämäntapaani myös ulkonäkööni, vaikkei se yleisiä kauneusnormeja vastaakaan. Hyvä mieli kuitenkin tätä kirjaa lukiessa tuli, joten hukkaan ei aika kulunut.
 
Suosittelen tätä kirjaa kaikille niille, joita hyväntuuliset "lifestyle-oppaat" kiinnostavat. Tästä voi olla tsemppaavaa apua myös niille, jotka etsivät liikkumiseen tai ruokavalioonsa uusia tuulia.

4 kommenttia:

 1. Odotan tätä kirjastosta. Olen katsonut monta superdieettikautta joten kirjakin kiinnostaa. Seuraan Jutan facebook-sivua ja tykkään siitä että hänellä on siellä paljon tsemppaavia mietelmäkuvia. Kirjassa hänellä on ehkä enemmän tilaa jakaa positiivista asennetta tekemiseen kuin fb-sivulla ja tv-ohjelmissa. En minäkään odota saavani kirjasta mitään mitä en ennestään tietäisi mutta haluan silti lukea sen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen kans törmännyt niihin tsemppaaviin mietelmäkuviin, kun kaverit ovat jakaneet niitä tai tykkäilleet niistä. Niistä tulee kyllä hyvä mieli. :)

   Poista
 2. Näitähän on paljon näitä diettiohjelmia ja -kirjojakin. Kirjoittajahan oli aikoinaan myös formaatissa Suuri Seikkailu, ellen ihan ihan väärin muista. Positiviisuudesta on hyötyä. Vierastan itse tätä personal trainer tyyppistä urheilua ja laihduttamista, vaikka se on nyt muotia, ja on juoksukoulujakin, eli maksetaan, että "päästään ohjatulle lenkille" yms

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä Jutta oli Suuressa seikkailussa ja muistan hänet jo siltä ajalta, vaikka silloin minulla ei vielä ollut mitään mielipidettä hänestä. Muistan myös kuinka hän oli usein lehdissä miehensä Petteri Jussilan kanssa.

   Itselläni ei ole oikein mitään mielipidettä personal trainerin avulla tapahtuvasta laihdutusurakasta, mutta kai se voi jollekin olla hyvä tapa laihduttaa. Se voisi sopia minullekin, heh, mutta en ikinä halua ryhtyä noudattamaan etenkään mitään kurinalaista ruokavaliota. :D

   Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.