perjantai 2. lokakuuta 2015

Syyskuun luetut

Kun kirjoitin syyskuun alussa koontipostausta elokuun luetuista kirjoista, epäilin syyskuusta tulevan hyvä lukukuukausi. Ja olin kyllä totta vie oikessa, sillä tajusin juuri lukeneeni 13 kirjaa syyskuussa! Enpä ole pitkään aikaan lukenut yli kymmentä kirjaa kuukaudessa, joten tunnen tehneeni suuren urotyön, vaikka luettujen listalle mahtuukin kaksi lastenkirjaa. :-)

Syyskuu oli ihan mukava kuukausi, sillä tuntuu, että olen päässyt turhasta stressaamisesta eroon ja alkanut keskittyä kivoihin asioihin. Se näkyy paitsi lukutahdin kasvamisessa myös keittiön puolella tapahtuvissa luovissa kokeiluissa. Tunsin oloni ihan muumimammamaiseksi, kun valmistin ensimmäistä kertaa elämässäni kurpitsakeittoa (tosin myskikurpitsasta enkä tavallisesta). Myös leipomuspuolella tein kokeiluita, mutta en nyt niistä höpöttele enempää, kun eihän tämä ole mikään ruoka- tai lifestyle-blogi. :D

Syyskuun luetuissa kirjoissa oli paljon hyviä teoksia ja koin monta hyvää kirjahetkeä niiden parissa. Eniten odottamani teos oli Kate Mortonin Kaukaiset hetket, joka kyllä lunasti odotukseni. Yksi syyskuussa lukemistani kirjoista oli minulle jo entuudestaan tuttu, sillä luin Katja Ketun Kätilön nyt toista kertaa, koska halusin lukea sen uudelleen ennen kuin menin katsomaan siitä tehdyn elokuvan. En muuten näin sivumennen sanoen pitänyt kyseisestä elokuvasta, sillä mielestäni kirja oli paljon voimakkaampi ja elokuvassa joitakin asioita oli myös muutettu. Näyttelijäntyö teki vaikutuksen, mutta kyllä kirja on aina kirja.

Listana syyskuun luetut näyttää tältä:
Hilja Valtonen: Nykyhetken tyttölapsi
Linda Olsson: Kaikki hyvä sinussa
Katja Kettu: Yöperhonen
Katja Kettu: Kätilö
Kaisa Haatanen: Meikkipussin pohjalta
Enna Airik: Korppipäinen mies
Satu Mattila-Laine: Parantola
Kate Morton: Kaukaiset hetket
Teija Rekola: Eetu ja ruma Rusina 
James Bowen: Bobin maailma 
Audrey Magee: Sopimus 

Aika uutuusvoittoinen lista kyllä näkyy olevan. Joskus harmittaa, että mun on pakko ahnehtia kaikki kiinnostavat uutuudet "tänne mulle heti nyt", kun on olemassa niin paljon kiinnostavia vähän vanhempiakin teoksia, joiden lukeminen aina siirtyy johonkin kaukaisuuteen. Ehkä vanhana kiikkustuolimuorina ehdin keskittyä niihin.. :-D

Mutta nyt sen pidemmittä löpinäittä hyvää lokalukukuuta! Yksi kirja olisi jo lokakuulle luettuna, bloggaan siitä lähipäivinä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.