keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden viikolla: Neropatin päiväkirja 3 - Viimeinen oljenkorsi

  Nyt viikolla 42 vietetään Kirjan vuoden lasten- ja nuortenkirjallisuuden viikkoa. Tämä viikko tulee näkymään blogissani siten, että nostan esille pelkkää lasten ja nuortenkirjallisuutta. Lisää tietoa viikon ohjelmasta löydät Kirjalittan Facebook-sivulta.
 
Jeff Kinney: Neropatin päiväkirja 3 - Viimeinen oljenkorsi
 217 s., WSOY 2011
alkup. Diary of a Wimpy Kid: The Last Straw 2009
suom. Sakari Hyrkkö
 
Greg Heffleyn tarina jatkuu Viimeisessä oljenkorressa samalla tyylillä kuin aikaisemmissakin Neropatin päiväkirjoissa. Tästäkään teoksesta ei tilannekomiikkaa, tukalia tilanteita ja ironiaa puutu.
 
Greg Heffley on jokseenkin itsekäs teinipoika, joka pitää itseään erinomaisena eikä näe mitään asiaa, jonka suhteen hän voisi vielä kehittyä. Tästä syystä Gregin on hieman vaikea olla samaa mieltä isänsä kanssa, kun isä alkaa kannustaa poikaansa urheiluharrastusten pariin. Epäurheilullinen, lähinnä videopeleistä kiinnostunut Greg ei oikein sovellu urheiluharrastuksiin, kuten hän saa karvaasti kokea. Greg haluaakin tehdä isäänsä vaikutuksen jollakin helpolla ja vaivattomalla tavalla, sillä laiskuus on yksi Gregin keskeisimmistä piirteistä.
 
Olen jo alkanut oppia siihen, että jos haluan lukea jotain oikein hauskaa ja sitä myöten rentouttavaa kirjaa, niin Neropatin päiväkirja on oikea valinta. Pidän päähenkilö Gregistä suuresti, vaikka hänen luonteenpiirteensä ärsyttävät minua oikeassa elämässä tai kirjan hahmoissakin. Greg on vain kovin hauska ironisuudessaan, joten hänen huonot puolensa on helppo antaa anteeksi.
 
Mielestäni Neropatin päiväkirja on mielenkiintoinen ja virkistävä sarja. Tässä on mukavasti arjen realiteetteja höystettynä uskomattomilla sattumuksilla ja kärjistetyllä tapahtumankuvauksella. Toivon todella, että mahdollisimman moni nuori löytäisi tämän sarjan, sillä tällainen helppokulkuinen ja runsaalla kuvituksella höystetty romaani voisi toimia innostajana lukuharrastuksen pariin.
 
♠♠♠♠

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.