lauantai 24. lokakuuta 2015

Kiroileva siili 7

Milla Paloniemi: Kiroileva siili 7
96 s., Sammakko 2015
 
Huomasin kirjaston uutuushyllyssä Milla Paloniemen seitsemännen Kiroileva siili -albumin, ja pakkohan se sitten oli heti lainata. Söpön vaaleanpunainen kansi kyllä toimi hyvänä katseenkiinnittäjänä, joten huomioni oli taattu. Luulin muuten lukeneeni kaikki aiemmin ilmestyneet albumit, mutta juuri äsken blogista huomasin, että 5. ja 6. on lukematta. Vaan väliäkös hällä, kyllä tuittupäisen siilin matkassa pysyy vaikkei järjestyksessä lukisikaan!
 
Mielestäni tämä 7. albumi on paras tähän asti lukemistani albumeista. Siinä ei enää "räyhätä muuten vain" niin paljon kuin aikaisemmissa lukemissani albumeissa, vaan nyt siilin suorasanaisuus on valjastettu ottamaan kantaa erilaisiin asioihin tai kuvaamaan ihmisille tuttuja asioita. Sosiaalisen median ihmeellinen maailma on saapunut sekoittamaan siilien elämää, ja siitäkös riittää sanomista.
 
Mielestäni someen liittyvät stripit olivat kaikkein parhaimpia, koska ne todellakin ovat niin totta. Kyllä minua ainakin ärsyttää, jos joku on nähnyt viestini, mutta ei vastaa, vaikka vastausta selvästi sopisi odottaa. Ärsyttävää on myös se, jos huomaa jonkun kirjoittavan vastausta, mutta sitten ei tulekaan mitään viestiä. Vähän kuin sanoisi toiselle "hei muuten.." ja kun kysyy "mitä?", niin toinen vastaa "ei mitään sittenkään" tai "en mä viittikkää kertoa". Kyllä siili on nyt närkästymisineen niin asian ytimessä kuin vain voi olla! :-D
 
Tässä albumissa oli myös todellakin kantaaottavuutta, kuten jo aiemmin sanoin. Esiin pääsee niin feminismi kuin kesäkissatkin, ja molemmat taatusti siilimäisellä tarmolla. Hauskoja huomioita on tehty myös ihmissuhteista ja vähemmän hauskoja mutta tosia huomioita luonnon tilanteesta. Ei ole helppoa olla siili (tai ihminen).
 
Joten kiteytettynä: kyllä, minä pidin tästä albumista. Jotenkin onnistuin tästä ammentamaan paljon enemmän kuin aikaisemmista albumeista, vaikka niissäkin oli jo ajatusta. Paloniemen rento mutta kuitenkin huolellinen piirrostyyli myös viehättää silmääni edelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.