sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden viikolla: Karhu nimeltä Paddington

 Nyt viikolla 42 vietetään Kirjan vuoden lasten- ja nuortenkirjallisuuden viikkoa. Tämä viikko tulee näkymään blogissani siten, että nostan esille pelkkää lasten ja nuortenkirjallisuutta. Lisää tietoa viikon ohjelmasta löydät Kirjalittan Facebook-sivulta.
 
Michael Bond: Karhu nimeltä Paddington
2 CD-levyä, 2h 33 min
BTJ äänikirjat 2014
alkup. A Bear Called Baddington, 1958
suom. Kaisa Kattelus
lukija: Mikko Kivinen
 
Olen syksyn saapuessa palannut kutomisharrastukseni pariin, ja kun kutomista ja lukemista on muuten aika vaikea yhdistää, niin äänikirjat ovat oiva apu tilanteeseen. Valitsin kirjastosta Michael Bondin Karhu nimeltä Paddington -äänikirjan, jonka parissa aika kyllä kului oikein mukavasti ja sukkapuikot heiluivat!
 
Paddingtonin tarina on pääpiirteissään minulle jo entuudestaan tuttu niin animaatiosarjasta kuin kuvakirjoistakin, mutta alkuperäisiä teoksia en ole koskaan lukenut. Karhu nimeltä Paddington on ensimmäinen Paddingtonista kertova kirja, ja se kuvaa karhun saapumista Perun perukoilta Lontooseen. Brownin perheen vanhemmat löytävät Paddingtonin juna-asemalta tullessaan hakemaan tytärtään Judya. He päättävät ottaa karhun heille asumaan, sillä kohtelias karhu tekee varsinkin rouva Browniin heti vaikutuksen. Paddington vain osoittautuu tavattoman alttiiksi kömmähdyksille ja hänen turkkinsa tuntuu olevan aina aivan tahmea kaikista makeista herkuista, joita Paddington ei vain voi vastustaa.
 
Paddington on mielestäni hyvin sympaattinen hahmo, joten ei ole ihme, että hän onnistuu saamaan lähes kaikki lähiympäristönsä ihmiset puolelleen. Myös Brownin perhe (vanhemmat ja Judy ja Jonathan) sekä heidän taloudenhoitajansa rouva Bird ovat mukavia hahmoja. Vaikka tarina alunperin julkaistiinkin jo vuonna 1958, se jaksaa kyllä viehättää edelleen ainakin minua! Taidanpa jossain vaiheessa lainata toisenkin Paddingtonista kertovan äänikirjan.

1 kommentti:

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.