maanantai 4. heinäkuuta 2016

Kesäkirjasuosituksia!


Homespää ei muista missä blogissa näki kivan listan kirjoista, joita bloggaaja suositteli kesälukemiseksi. Siitä kuitenkin kehkeytyi idea, että voisin itse tehdä genrekohtaisen suosituslistan, sillä listojen tekeminen on aina ollut mielestäni mukavaa. Seuraavana siis joitakin lukuvinkkejä a'la Jonna.

Romantiikka ja chick lit
 • Enni Mustoselta etenkin vanhemmat teokset, kuten Maitotyttö, Hukkakauraa ja Saako olla muuta?, joista etenkin kaksi viimeistä miellän kesäkirjoiksi, sillä luin ne aikoinaan kesällä. Nuo kolme ovat minulle hyvin mielessä säilyneitä lukukokemuksia.
 •  Jojo Moyesin Kerro minulle jotain hyvää. Luin viime kesänä ja teos viihdytti minua kovasti. Pidin sen yllätyksellisyydestä ja "oman tien kulkemisesta". Olen menossa katsomaan elokuvan, jahka se tulee teattereihin. Toivottavasti leffasovitus tästä hienosta kirjasta on onnistunut ja tekee tälle oikeutta.
 
Erotiikka
 • Irene Caon Aistien trilogia. En ole vielä ehtinyt lukea sitä kokonaan, mutta luulenpa, että luen viimeisenkin osan tänä kesänä. Aistivoimaisuudessaan sopivaa luettavaa myös kesähelteellä.

Dekkarit ja jännitys
 • Vera Valan Arianna de Bellis tutkii -sarja. Minulle Arianna kuuluu jo kesäkirjojen vakiokalustoon ja uusin osa Milanon nukkemestari odottelee lukuvuoroaan. Sarjassa on paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia Italian historiasta, ruokakulttuurista ja arkkitehtuurista. Sarja tuntuu vain paranevan edetessään.
 •  Agatha Christien tuotanto, jota tahtoisin lukea joka kesä, mutta joka liian usein jää vain suunnitelmiin. Hercule Poirot on legenda!


Kauhu
 • En ole mikään kauhukirjallisuuden asiantuntija, mutta siitä huolimatta haluan nostaa yhden kauhukirjan esiin, sillä se sopii mielestäni erityisen hyvin kesällä luettavaksi. Kyseessä on Stephen Kingin Tervetuloa Joylandiin, joka tosin ehkä on enemmänkin jännäri kuin kauhukirja, vaikka minun mielestäni se sopii myös kauhukirjaksi eri elementtejensä puolesta.

Klassikko
 • Emily Brontën Humiseva harju. Aina ja ikuisesti. Enää en ole ehtinyt lukemaan sitä yhtä tiheään tahtiin kuin ennen, mutta silti Humisevalla harjulla on pysyvä asuinsija kirjalistoillani.
 •  Margaret Mitchellin Tuulen viemää. Sama juttu kuin Humisevan harjun kohdalla. Sopivasti tuittupäinen päähenkilö Scarlett ja erityisesti mielenkiintoinen ja hieman ketkumainen Rhett luovat kirjaan kipinää. Ikimuistoinen tarina!


Sota
 • En voi väittää olevani sotakirjallisuuden asiantuntija yhtään sen enempää kuin kauhunkaan, mutta haluan silti mainita yhden teoksen. Irja Virtasen Kenttäharmaita naisia on hieno kirja, joka antaa ajattelemisen aihetta. Sitä on tituleerattu naisten Tuntemattomaksi sotilaaksi.


Historia
 • Laila Hietamiehen Lehmusten kaupunki -sarja. Se on yksi hienoimpia historiallisia sarjoja joita olen lukenut eikä siihen perustuva tv-sarja Tauno Tukevan sotakaan olen yhtään hassumpi.
 •  Sirpa Kähkösen Kuopio-sarja, jonka hahmot jäävät mieleen ja joka vain on yksinkertaisesti hieno kokonaisuus ihmiskohtaloita, ihmissuhteita ja arkielämää sodan aikaan.


Scifi
 • Tämäkään genre ei ole osaamisaluettani, mutta pakko silti nostaa taas jotain esiin eli Emmi Itärannan teokset Teemestarin kirja ja Kudottujen kujien kaupunki, jotka vievät mennessään myös ne lukijat, jotka eivät yleensä scifiä lue. 

Fantasia
 • Elina Rouhiaisen Susiraja-sarja, jonka fantasiamaailma tuntuu siltä kuin se olisi täysin uutta keksintöä, vaikka henkilöissä nähdäänkin tuttuja fantasiahahmoja, kuten ihmissusia ja vampyyreja. Mukana on myös mielenkiintoisia ihmissuhdekuvioita. Oma suosikkini ovat sarjan 2. ja 4. osa.


Paras kesäkirjani ikinä
 • Anna-Leena Härkösen Häräntappoase. Aina ja ikuisesti. Vaikka en luekaan sitä joka vuosi tai edes joka toinen, se kuitenkin muistuu minulle mieleen joka ikinen kesä. Tällä hetkellä oma kappaleeni on lainassa kaverillani, mutta katsoin kirjasta tehdyn tv-sarjan, joka toimii mielestäni yhtä hyvin kuin kirjakin.

Hyvä lukuhetkiä!
Toivottavasti tästä listasta on iloa jollekulle muullekin kuin listan tekijälle.

8 kommenttia:

 1. Jonna, kiitos hurjasti! Nappasin sinulta useamman vinkin tämän kesän lukemisiini. <3 Noista Enni Mustosen kirjoista aion ainakin jonkun lukea, Häräntappoaseen ehdotomasti ja nuo klassikot otan kyllä listalleni - jos ei vielä nyt kesällä niin myöhemmin kyllä. Todella hyvä lista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ihanasta kommentista. :-) Kiva, että löysit listalta hyviä vinkkejä. :)

   Poista
 2. Samoin kuin Krista, myös minä nappasin tästä listaani kirjoja, joita yritän etsiä seuraavalta kirjastoreissulta! Kesä Koiramäessä on todella hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että listalta sai vinkkejä. :) Paljon muutakin olisi voinut suositella näin jälkikäteen ajatellen. Ehkäpä teen joskus toistekin suosituslistan. :D

   Poista
 3. Tuulen viemää on hieno kesäsuositus - se pitäisikin lukea. Edellisestä kerrasta on aikaa... ja tykkään se jatko-osasta, Scarlettista myös. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään myös Scarlettista, joten on ihanaa kuulla, että joku muukin on samaa mieltä. Usein nimittäin kuulee juuri päinvastaisia mielipiteitä ja saa tuntea olevansa outolintu, kun kokee sen jatkavan hienosti ja uskottavasti Tuulen viemän tarinaa. Sen sijaan Rhett ei todellakaan ole mielestäni lukemisen arvoinen kirja ja se ikään kuin romuttaa paljon siitä, mitä Scarlettissa kerrottiin...

   Poista
 4. Olipa kattava listaus kirjoja, kiva:)

  Omalle lukulistalle voisin poimia Itärannan uusimman.

  Heh, kaikkien aikojen kesäkirjasi on minulla kaikkien aikojen ärsyttävin lukukokemus:D Mutta kyseinen kirja taitaakin jakaa porukkaa aika selvästi tykkääjiin ja inhoajiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kerta kaikkiaan voi käsittää miten jotkut eivät tykkää Häräntappoaseesta, kun mielestäni se on niin naseva ja hauska kirja, että ei paremmasta väliä. :D Joskus lukiossa meillä oli joku harjoituskoe (preliminääri?) ja siinä oli Häräntappoaseesta ja Tuntemattomasta sotilaasta tekstinäytteitä ja tehtäviä. Tehtävänannon perusteella valitsin vastattavakseni Häräntappoaseen tekstinäytteisiin liittyvän tehtävän ja hitto että jouduin ihan tosissani tekemään töitä, jotta en olisi pohjatekstiä lukiessani purskahtanut ihan täysiä nauramaan. Se oli ehkä piinallisin koe ikinä! :DD

   Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.