tiistai 1. marraskuuta 2016

Lokakuun luetut

Lokakuu oli minulle jotenkin kiireistä aikaa, sillä poikkeuksellisen moni ilta täyttyi erilaisista harrastuksista tai työvuoroista. Yritin etsiä tämän postauksen kylkeen jotakin sopivia kuvia, mutta niitä ei vain ollut, ja tajusinkin etten ole ehtinyt yhtään fiiliskuvailemaan ulkona: aina kun minä olen lopulta ennättänyt ulos, on ollut jo liian pimeää. Kiireistä huolimatta olen ehtinyt lukemaan kuitenkin mukavan määrän kirjoja ja olenpa taas innokkaasti tarttunut sukkapuikkoihinkin. Joulufiilistelytkin olen jo aloittanut, sillä tänä vuonna olen päättänyt aloittaa ajoissa ja nauttia joulunalusajasta kunnolla. Tämä ilmenee käytännössä mm. joulukirjojen varaamisella ja lainaamisella sekä joulumusiikin kuuntelulla (kyllä, aloitin viikonloppuna!). Voitte siis varautua siihen, että tulen tuuttaamaan tänne postauksia kiinnostavista joulukirjoista. Toki aion lukea muutakin, älkää siis pelätkö minun aiheuttavan liiallista jouluähkyä jo näin marraskuussa. :D

Lokakuussa luin tai kuuntelin 10 kirjaa, ja oikeastaan jokainen niistä oli minulle mieluinen jollain tapaa. Yksi kirja minulta jäi keskenkin, sillä en vain kerta kaikkiaan päässyt sisälle Muriel Barberyn Haltiaelämään. Olin odottanut sitä innolla, koska pidin Siilin eleganssista kovasti, mutta nyt ei napannut. Onneksi osaan nykyään jättää kesken kirjat, jotka eivät vie mukanaan. Erityisen kiinnostavina lukemistani kirjoista pidin Hirvisaaren, Baggen ja Sentšinin kirjoja.

Laila Hirvisaari: Hiljaisuus 
Reijo Mäki: Hot dog 
Marie Kondo: KonMari 
Mia Vänskä: Saattaja 
Agatha Christie: Vaarallinen talo 
Tapani Bagge: Pikku enkeli 
Kaisa Haatanen: Ylipainolisämaksu 
Riikka Hedman: Sämpy - Kissan vuosi 

Saas nähdä mitä muuta marraskuu tuo tullessaan kuin joulukirjoja. On minulla ainakin varaa mistä valita, sillä KonMaritus-projektini jälkeen onnistuin haalimaan kirjastosta mukaani melkoisen pinon luettavaa... Yksi nuortenkirja nyt kumminkin odottaa jo pääsyään blogiin, joten ainakin lukukuu on lähtenyt reippaasti käyntiin! :)

4 kommenttia:

 1. Odotan kovasti Hiljaisuus kirjaa luettavaksi. Kuuntelin kirjailijan haastattelun ja hän kertoi, että kirjan kirjoittaminen oli ollut raskas prosessi henkisesti, paluu omaan lapsuuteen ja siihen aikaan.
  Olen joskus lukenut kirjailijan kirjoja, mutta nyt tuli tämä, jonka haluan lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti Hiljaisuus osoittautuu mielestäsi odottamisen arvoiseksi - minä ainakin uskon, että niin käy. Hirvisaari on tehnyt hienoa työtä kirjan kirjoittaessaan enkä lainkaan ihmettele, että prosessi on ollut hänelle raskas.

   Poista
 2. Voi miten hyviä kirjoja olet lukenut! <3 Minäkin odotan Hiljaisuuden lukemista, se tuolla hyllyssä odottaa ja varmasti luen sen pian! Ensimmäinen Hirvisaareni...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiljaisuus on varmasti hyvä valinta aloittaa Hirvisaareen tutustuminen, sillä itselleni ainakin iskee usein rimakauhu, jos yritän valita jonkin sarjan luettavakseni ja niitä on kovi monta ja jokaisessa monta osaa. Lisäksi sisällöltäänkin Hiljaisuus on Hirvisaaren parhainta antia kyllä.

   Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.