maanantai 3. huhtikuuta 2017

Maaliskuun luetut

Maaliskuu, minulle muutosten kuukausi, on nyt takanapäin. Kirjoitin elämässäni tapahtuvista muutoksista jo helmikuun koontipostauksessa. Olen nyt siis aloittanut uudessa työssä ja täytyy sanoa, että viikot ovat vierineet ihan älyttömän nopeasti enkä meinaa millään uskoa, että olen työskennellyt uudessa paikassa jo 4 viikkoa. Paljon on tuttua, mutta paljon myös uutta. Hyvin on kuitenkin mennyt ja olen viihtynyt. Lukutahtini hidastui muiden muutosten myötä aikaisempaan nähden, sillä iltaisin olen ollut melkoisen väsynyt ja monet muut jutut ovat vetäneet puoleensa kirjoja enemmän. Nyt alan kuitenkin olla jo samassa lukuvireessä kuin aiemmin!

Maaliskuussa minua on pohdituttanut se, miten nopeasti kaikki voi muuttua. Kuun lopussa tullut suruviesti lukutoukka-Kristan äkillisestä poismenosta ei tunnu vieläkään täysin menneen tajuntaani enkä voi edes kuvitella miltä hänen perheestään, sukulaisistaan ja läheisistä ystävistään tuntuu. Jokaista päiväänsä pitäisi vaan elää täysillä ja iloita pienistäkin asioista, ihan kuten Krista tapasi tehdä. Jo oikeastaan koko alkuvuoden olen huomannut eläväni eräänlaista etsikkoaikaa ja pohtivani elämänvalintojani mm. eettiseltä tai ympäristön kannalta, mutta tuo suruviesti pysähdytti miettimään uudenlaisia asioita kaiken rajallisuudesta ja hetkessä elämisen merkityksestä. Yritän tästä lähtien kiinnittää enemmän huomiota arjen pieniin tähtihetkiin.

Mutta jotta tämä ei menisi ihan alavireiseksi, niin mennäänpä kuukauden luettujen pariin, sillä lukemisen täytyy jatkua. Ehdin maaliskuussa lukemaan kuusi kirjaa, joista jokaisesta pidin. Se onkin mielestäni huomattavasti parempi saavutus kuin isompi määrä sellaisia kirjoja, jotka eivät välttämättä niin kauheasti innosta. Luin seuraavat kirjat:

Katri Vala: Kootut runot 
Mervi Heikkilä: Pohjolan porteilla 
Winston Graham: Poldark - Demelzan laulu 
Jyrki Maunula: Puheenvuoro kaatuneilla 
Leena Lehtolainen: Surunpotku 
Eve Hietamies: Hammaskeiju

Olen nyt huhtikuussakin ehtinyt lukemaan jo yhden kirjan, mutta siitä kirjoitan tuonnempana. Tällä hetkellä minulla on jo toinen kirja kesken ja aloitinpa nyt aamulla äänikirjankin kuuntelua, joten postauksia on tulossa. Toivon kaikille aurinkoista huhtikuuta. Näyttäköön se meille kaikille parhaimmat puolensa.

4 kommenttia:

 1. Aurinkoista huhtikuuta sinulle Jonna ja lukuiloa <3

  VastaaPoista
 2. Ihanaa huhtikuuta! Mukava kuulla, että olet viihtynyt työssäsi - se on tärkeää. /Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihminen viettää päivässä sen verran paljon aikaa työssään, että viihtyminen on todellakin ensiarvoisen tärkeää. Olen onnekas, sillä niin on ollut lähes jokaisessa työpaikassani. :)

   Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.