lauantai 30. maaliskuuta 2013

Pääsiäisiä!

Hyvää pääsiäisen aikaa itse kullekin lukijalle, vaikkakin tässä vähän "jälkijunassa" jo. Oon ollut niin iloisella mielellä, kun valo lisääntyy huimaa vauhtia ja ulkona on ihanat lenkkisäät. Lisäksi sain torstaina niin kivan tiedon, että en yhtäkkiseltään kyllä keksi parempaa pääsiäisloman aloitusta: minut on valittu viransijaiseksi heinäkuuksi samaan kirjastoon kuin edellisenä kesänäkin. Ihanaa, tätä tietoa olen odottanut, sillä ei ollut lainkaan varmaa saadaanko sinne ottaa sijaisia säästötoimien vuoksi.

Pääsiäisen kunniaksi yritän ottaa rennosti ja tehdä kaikkea kivaa, vaikka koulujuttuja tuntuu ilmaantuvan koko ajan lisää. Mua harmittaa niin paljon, että en ole oikeastaan ehtinyt kunnolla lukemaan kirjoja omien mieltymysteni mukaan, kun kouluun luettavat kirjat painaa päälle. Tällä hetkellä luen koulua varten Mary Shelleyn Frankensteinia, ja täytyy myöntää, että viihdyn sen parissa yllättävän hyvin, vaikka en olekaan mikään kauhukirjallisuuden ylin ystävä. Katsoin Gummeruksen uutta katalogia ja bongasin sieltä jo monta kirjaa, jotka haluan lukea niiden ilmestyttyä, samoin olen jo miettinyt mitä kaikkea haluan lukea kun tuo maailmankirjallisuuden kurssi on ohi. Toukokuussa viimeistään pääsen omien mielenkiinnonkohteideni pariin takaisin, jee. :)

Yleensä mun pääsiäiseen ei kuulu mitään erityisiä perinteitä. Olen vain kotona ja ulkoilen jos sää sallii. Niin ja odotan trulleja ihan intopinkeänä. Varasin taas paljon kaikkia hyviä karkkeja palkaksi virpojille, sillä muistan miten tympeää pienenä oli saada mm. lommoisia omenoita ja murskaantuvia keksejä trullipalkaksi. Kuulostaa varmasti sangen kiittämättömältä, mutta kun se on totta. Kyllä minä ainakin haluan antaa hyviä karkkeja ja paljon, niin jää hyvä mieli molemmille osapuolille. Kerran vuodessahan lapset virpovat kumminkin, vaikka joku pitääkin sitä kerjäämisenä. Minun mielestäni se on hauska perinne. Säästin viime vuoden virpomisoksat, jotka sain trulleilta. En ikinä laita niitä veteen, niin ne kestävät vuosikaudet pääsiäiskoristeiksi: äidiltä opittu jippo, jonka alkusyynä oli sekä minun että veljeni allergia pajun siitepölylle. En oikeasti ymmärrä, että miksi jotkut tökkäävät ne veteen oli allergiaa eli ei, kun niitä voi säästää eikä välttämättä tarvitse askarrella uusia koristeeksi joka vuosi. :D

Tein pääsiäisen kunniaksi hyydykekakun toissapäivänä ja laitoin siihen koristeeksi rairuohoon tarkoitettuja tipuja ja karkkeja. Karkeista lähti vähän väri leviämään ja kakun reunakin on repaleinen, mutta hyvää on kumminkin. :P Alla trullikarkit (tulisivat jo virpomaan!) ja viime vuonna saadut pajunoksat. :)


Palaillaan taas joko kuukauden luettujen tai Frankensteinin parissa piakkoin! Ja vielä kerran hyvää pääsiäistä! :-)

2 kommenttia:

 1. Oi onnittelut kesätyöstä! Tuollaiset uutiset aina piristävät :)
  Mukavaa pääsiäistä :p
  P.S. Täälläpäin Suomea virvottiin jo viikko sitten, tosin meillä ei käynyt ketään.. Harmi :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos! :) Kyllä taas saikin virtaa pakertaa vielä pari kuukautta koulussa, kun tietää, että pääsee kivaan paikkaan töihin. :)

   Ihan tylsää ettei kukaan käynyt virpomassa teillä! Mun luona kävi 5 trullia, mutta karkkeja jäi silti paljon. Pitää kai itse uhrautua ja syödä pois. ;)

   Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.