torstai 1. tammikuuta 2015

Joulukuun luetut

Vuoden ensimmäisenä päivänä luodaan vielä pikainen katsaus edellisvuoteen ja sen viimeisen kuukauden luettuihin teoksiin. Vuosi 2014 oli monellakin tapaa ikimuistoinen ja joistakin ikävistä tapahtumista huolimatta kokonaisuutena todella ihana vuosi. Joulukuu kiireineen huipensi pitkän aherruksen, sillä valmistuin kirjastotradenomiksi. Tänään kysyinkin äidiltäni, että "mitähän tekisin tänä vuonna". Työt jatkuvat ainakin toukokuun loppuun, mutta on ehkä parempi olla suunnittelematta kauheasti eteenpäin. Eiköhän sitä tekemistä löydy ja toivottavasti myös blogini virkoaa entiselleen, sillä joulukuussa ehdin lukea ainoastaan KOLME kirjaa. Järkyttävän vähän minulle! Lisää joulukuun kuulumisia löydät täältä ja täältä.

Tällä hetkellä olen siinä erikoisessa tilanteessa, että minulla on kesken useampia kirjoja, kun yleensä luen vain yhtä kerrallaan. On Rouhiaisen Susiraja-trilogian päätösosa, Orasen Aurora, Valtosen Neiti talonmies, Salmen Kaikki kevään merkit ja autiotaloista kertova Viimeiset vieraat. Kaikki kiinnostavat, mutta jotenkin ei ole vain tullut luettua. Nyt täytyy oikeasti ryhdistäytyä ja tehdä jotain asioille!

Joulukuun luetut olivat Sami Perttilän ja Esa Keron Autiotalo, Martin Widmarkin Biblioteksmysteriet ja Nopoloiden Heinähattu ja Vilttitossu joulun jäljillä. Olen varmaan lukenut näin vähän kuukaudessa viimeksi ala-asteen ekoilla luokilla. Toisaalta ei se määrä, vaan laatu. Muttamutta kun maailmassa on liikaa teoksia, jotka haluan lukea hetipian ja koko ajan tulee uusia kiinnostavia lisää, niin että en ole ehtinyt vielä vanhojakaan lukemaan. Olen tehnyt itseni kanssa periaatepäätöksen, että nyt en varaile hetkeen aikaan mitään kirjoja, että saan nollattua tilanteen kunnolla. Olkoon uudenvuodenlupaukseni se, että yritän elää hetkessä myös kirjojen parissa enkä ahnehtia kerralla liikaa, että ei käy enää tällä tavalla, että mitään ei tule luetuksi.

Nyt aion vielä hetkeksi vetäytyä lukemaan tarinaa Kaikista kevään merkeistä ennen kuin lähden elokuviin kaverin kanssa. Lukemisiin, kirjoittelemisiin ja ennen kaikkea oikein hyvää tätä vuotta kaikille! :)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.