tiistai 29. syyskuuta 2015

Koontipostaus Maalaismaisemista

Vuoden alussa Marile 1001 kirjaa ja yksi pieni elämä -blogista laittoi pystyyn Maalaismaisemia-haasteen, jossa tarkoituksena on lukea maaseudulle sijoittuvia kirjoja. Haaste siis jatkuu edelleen, mutta minä ehdin syyskuun alussa kohoamaan haasteen korkeimmalle tasolle eli minusta tuli kartanonherra, joten teen tässä pienen ja nopean yhteenvedon haasteesta.

Ensinnäkin mielestäni tämä haaste oli todella mukava ja valmistui kuin huomaamatta. Huomasin kuitenkin sen, että välillä haasteeseen kertyi yhtäkkiä useampia kirjoja ja sitten tuli taas pidempi tauko. Mukavinta tässä haasteessa on varmaan se, että tähän pystyy osallistumaan ilman suuria lukusuunnitelmia. Maaseutu miljöönä viehättää minua myös, joten siinäkin mielessä tämä haaste sopi minulle oikein hyvin.

Minun osaltani lista näyttää tältä:

 Tavoitetasot ja luetut
2 kirjaa: Mäkitupalainen
4 kirjaa: Suo, kuokka ja Jussi
6 kirjaa: Saarijärven Paavo
8: kirjaa: Torppari
10 kirjaa: Maatilan isäntä
12 kirjaa: Kartanonherra
   Hilja Valtonen: Neiti Talonmies 
   Erkki Verkkonen: Hilma - sukuromaani
   Anna Misko: Armovuosi
   Patricia Harman: Hope Riverin kätilö
   Mesterton ym.: Hovimäki - Ruotsin vallan iltarusko
   John Steinbeck: Hiiriä ja ihmisiä  
   Agatha Christie: Syyttävä sormi
   Mesterton ym.: Hovimäki - Keisarin auringon alla
   Joanne Harris: Kesäviiniä
   Agatha Christie: Hercule Poirot ja huvimajan arvoitus
   Mesterton ym.: Hovimäki - Heräämisen aika 
Hilja Valtonen: Nykyhetken tyttölapsi

Haasteen aikana lukemistani teoksista suurimman vaikutuksen taisi tehdä Patricia Harmanin Hope Riverin kätilö, jolle on kuulemma olemassa jatko-osakin. Odotan, että se suomennettaisiin mahdollisimman pian!

8 kommenttia:

 1. Vau mikä lista! Hienoja kirjoja olet lukenut. Itsehän taidan huidella edelleen mäkitupalaisena, mutta vielä ehtii... ;) Kiva kun olit mukana haasteessa, kumarrukset kartanonherralle!

  VastaaPoista
 2. Oletpa edennyt hienosti tässä haasteessa. :) Minullekin on kertynyt kirjoja lähes itsestään, mutta olen silti vasta Saarijärven Paavona. :) Tämä on ollut mukava haaste, ja minulle tässä on ollut haastetta löytää kirjoja sillä en yleensä lue maalaistarinoita.

  VastaaPoista
 3. Saarijärven Paavona taidan tallustella minäkin. Hauska haaste, ja mainioita opuksia Sinulla luettuna!

  VastaaPoista
 4. Onnea kartanonherralle :)
  Hope Riverin kätilö on todella hieno kirja. Itselläni on vaikeuksia sijoittaa kirjoja maalaismaisemaan, jos kirjassa välillä asutaan kaupungissa.

  VastaaPoista
 5. Voi että, en tiennytkään, että olin jotenkin poikkeuksellisen nopea haasteen suorittamisessa. :D Mutta Marile, kuinka nyt haasteen emännälle on niin päässyt käymään, että mäkitupalaiseksi on jäänyt! :D Armollisesti annan sinun asustella mäkitupaasi kartanoni mailla. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suutarin lapsilla ei oo kenkiä ja haasteen emäntä lukee ihan vääränlaisia kirjoja :D Mutta kyllä minä nyt torppariksi vielä ainakin aion, kolme kuukautta aikaa :) Oletpas armollinen kartanonherratar!

   Poista
  2. Oho, olinkin "oikealla" tunnuksellani kirjautuneena :)

   Poista
  3. Eli kaksi kirjaa per kuukausi, niin torpparin pesti on sinun! :D

   Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.